Okulda PVC doğramacılığı kursu alan 75 gence, belge verildi

Elazığ'da bir okulda, PVC doğramacılığı kursu alan 75 kişiye iş yeri açmalarına olanak sağlayan KOSGEB onaylı belge verildi.

Elazığ'da bir okulda, PVC doğramacılığı kursu alan 75 kişiye iş yeri açmalarına olanak sağlayan KOSGEB onaylı belge verildi.

Elazığ 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dez avantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilmelerinin geliştirilmesi için "Yoksul Aile Çocuklarının PVC İmalatında İstihdamı" projesi kapsamında 75 kursiyere PVC doğramacılığı kursu verdi. Kurs sonunda kursiyerlerin kendi iş yerlerini kurabilmeleri için girişimcilik eğitimi verilerek belgelendirildi.

100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin akademik, projeler ve ulusal bazdaki bir takım başarıları ile adından sıkça söz ettirmekte olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, "Okulumuzdaki bu tip başarılı çalışmalar taktir görmektedir. Yapılan bu projenin eğitime katkısı kadar şüphesiz ki Elazığ ekonomisine de büyük katkı sunmaktadır. Sadece projeyle ilgili olarak 75 adet girişimcilik belgesi verildi. 75 aileye iş ve aş imkanı sunulmuş. İşsizlik sorununa çözüm olmuştur. Bu projenin tüm okullarımıza örnek olmalıdır" dedi.

Bilgi veren Proje Koordinatörü Birol Demir ise, "Projemizin genel hedefi, yoksul aile çocuklarına mesleki eğitim verilmesi yoluyla istihdam üretilebilmesi ve refah içinde yaşamlarının sağlanmasıdır. Projemizin hedef grupları 15-29 yaş arasındaki yoksul aile gençlerini kapsamaktadır. Yoksul aile çocuklarının PVC imalatında istihdam projesi kapsamında 8 inşaat teknolojisi öğretmenine 2 haftalık eğitim verilmiştir. Daha sonra öğretmenlerin bilgi ve paylaşımlarını sergilemesi için yaklaşık 6 ay süreyle 760 saatlik PVC doğramacılığı kursu, 100 saatlik tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde PVC doğrama ve imalatı kursu verilmiştir. Ayrıca 75 kursiyere, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ile KOSGEB arasında protokol imzalanarak kendi iş yerlerini kurabilmeleri için girişimcilik eğitimi verilerek belgelendirilmiştir" diye konuştu.

Meslek liselerini memleket meselesi olarak gördüklerini dile getiren 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fethi Kılınç'da, okul olarak birçok faaliyette bulunduklarını ve başarılı olduklarını ifade etti.

Okulda PVC doğramacılığı kursu alan 75 gence, belge verildi

Okulda PVC doğramacılığı kursu alan 75 gence, belge verildi

Eğitim Haberleri

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi
Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim
TÜBİTAK 100’üncü yıl özel çağrısında Anadolu Üniveristesi akademisyenlerinden başarı
Erasmus+ projesinin Türkiye açılışı Düzce’de yapıldı
’Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi’ ile ’Veri Bilimi ve Analitiği’, BTÜ müfredatına girdi
CÜ Vakfı Okulları’nda LGS kampı başladı
Başkan Sandıkçı: “Canik, kaliteli eğitimin gözde merkezi oldu”
Mücevher’den ödül çıktı
Minik öğrenciler, parmak baskısı ile Atatürk portresi yaptı
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden bölge ikinciliği