Ordulular Mültecilerle Aynı Sofrada Buluştu

Ordu'da Sahrada Açan Güller Kalplerin Ahengi Derneği tarafından Özbek, Afgan, Irak, Filistin, Suriyeli mültecilere iftar yemeği verildi.

Ordu'da Sahrada Açan Güller Kalplerin Ahengi Derneği tarafından Özbek, Afgan, Irak, Filistin, Suriyeli mültecilere iftar yemeği verildi.

Altınordu Ahmet Cemal Mağden Camisi bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine Dernek Başkanı Nurten Kelebekli, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dernek Başkanı Nurten Kelebekli yaptığı açıklamada, "Özlemini duyduğumuz pişen her aştan komşularla paylaşma geleneğimizi bugüne taşıyarak gerçekleştirilen iftar yemeğinde bulunmaktan mutluyuz" dedi.

Kelebekli, "Soframız dünyanın birçok ülkesinden yaşam hakkı için vatanımıza sığınan Özbek, Afgan, Irak, Filistin, Suriye ve Ordulu kardeşlerimizle renklendi. Aynı sofrada iftarlarımızı okunan ezanlarla açarken, yemeğin tadından ziyade paylaşmanın lezzeti ve hazzıyla ağzımız gönlümüz tatlandı. Bu gece farklı dilleri konuşsak da farklı soylardan olsak da insanlık duygularında birdik, beraberdik, tek yürektik" diye konuştu.

Yerel Haberleri

Eski AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Cihan Erken, son yolculuğuna uğurlandı
Bisikleti ile Moğolistan’a giden İtalyan fizyoterapist Havran’da kayboldu
Gazze’nin sesini fırçalarıyla tuvale çizdiler
Depremzede küçük müzisyenlerden Bolu’da keman konseri
Çocuk Bayramı şenliklerine katılan vosvos grubu renkli görüntüler oluşturdu
7’den 70’e herkes 23 Nisan coşkusunu Tepebaşı’nda yaşadı
Vali Aksoy’dan Adıyaman’daki olayla ilgili baş sağlığı mesajı
Başkan Umut Yılmaz, kırsal mahalle sakinleriyle bir araya geldi
Üniversiteli öğrencilerden Başkan Ataç’a teşekkür
Elazığ’da gök yüzünde görülen cisim tedirgin etti