Organlarıyla 5 kişiye umut ışığı oldu

Bursa'da motosikletiyle geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen gencin organları, ailesi...

Bursa'da motosikletiyle geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen gencin organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Motosiklet kazası sebebiyle kafa travması geçiren 32 yaşındaki H.T.'nin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi ile organ nakli konusunda görüşüldü. Aile hastanın organlarını bağışlamayı kabul etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çekirge Devlet Hastanesi organ nakli koordinatörü Op. Dr. Timur Didinen, "Hastanın ailesi organlarının bağışlanmasını istedi. H.T.'nin kalbi, böbrekleri ve korneası Ege Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Acıbadem ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilecek. Bu organlar 3 kişiyi hayata bağlayacak, 2 kişiyi de ışığa kavuşturacak" dedi.

Hastane yöneticisi Uz. Dr. Kayhan Sonkur ise "Hastanemizde bu yıl 19. donörümüz. Bu bir ekip işi, ekibimiz çok iyi. İnşallah insanlara umut olmaya devam edeceğiz. Bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sağlık Haberleri

Nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi eden cihaz geliştirildi
Apandisit tanısı konulan hasta için helikopter havalandı
Yaklaşık 2 aydır yaşam savaşı veren Sudan Cumhurbaşkanı’nın oğlu Rahman hayatını kaybetti
Hitit Üniversitesi’nde “1. Tıp Öğrenci Kongresi” başladı
Samsun’da devam eden sağlık yatırımlarındaki son durum
Hakkari’ye 35 doktor atandı
Acil tıp uzmanları Medicana’da buluştu
Sıtma 24 saat içinde tedavi edilmeli
Fuar ziyaretçilerine ilk yardım eğitimi
Kahta Devlet Hastanesi’ne 7 hekim ataması