Orman arazilerini kiralama vaadiyle vatandaşı dolandıran 2 şüpheli tutuklandı

Antalya’da orman arazilerinin kiralanması ve tahsisini yapabilecekleri vaadiyle vatandaşı dolandıran 2 şüpheli tutuklandı.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince “Nitelikli Dolandırıcılık” suçuna yönelik...

Antalya’da orman arazilerinin kiralanması ve tahsisini yapabilecekleri vaadiyle vatandaşı dolandıran 2 şüpheli tutuklandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince “Nitelikli Dolandırıcılık” suçuna yönelik yapılan çalışmalarda şüphelilerin kendilerini yüksek orman mühendisi olarak tanıtan ve Orman Müdürlüğünün sorumluluğunda bulunan orman arazilerinin Orman Kanununa göre 49 yıllığına kiralama konusunda iş ve işlemleri takip ederek, bu yerlerin kiralanması ya da tahsis edilmesi için gereken işlemleri sorunsuz halledebileceklerini söyleyerek güven oluşturdukları, bu yolla nakit ve banka üzerinden para almak suretiyle vatandaşları mağdur ettikleri tespit edildi.
“Nitelikli Dolandırıcılık” olayını gerçekleştiren ve adli makamlara sevk edilen 3 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş Haberleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bayram tatilinin ilk günü meydana gelen kazalarda 5 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 421 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "(Bayram tatilinin ilk günü) 852 trafik kazası meydana geldi. 407 bin 731 araç denetlendi. 24 bin 357 araca hız ve radar işlemi 42 bin 720 araca ise diğer işlemler yapıldı."
’Hudut Kartalları’ bayramda da elleri tetikte sınır nöbetinde
Her Babalar Günü’nde şehit edilen ailesini ziyaret ediyor
Ayvacık açıklarında 24 kaçak göçmen kurtarıldı
Diyarbakır’da kaybolan kuzenler köyden 8 kilometre uzaklıkta bulundu
Tokat’ta husumetliler arasında kavga: 1 yaralı
Gaziantep’te cinnet getiren şahıs dehşet saçtı: 6 ölü, 2 yaralı
İzmir’de 15 yaşındaki kız, sevgilisi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
Bayındır’da korkutan yangın