Ortaokul öğrencileri projelerini yarıştırdı

8 . TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisi 22-25 Nisan 2024 tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde başladı.ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Fuaye alanında bir...

8 . TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisi 22-25 Nisan 2024 tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde başladı.
ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Fuaye alanında birbirinden ilginç projelerin yarışırken, öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı. TÜBİTAK Proje Yarışmaları Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Kaymaz, öğrencilerin merak ve keşfetme isteklerinin birer sonucu olan projelerin daha yaşanabilir bir geleceğin inşasında kıymetli birer fikir olduğunu vurgulayarak, “Türkiye genelinde 12 bölgede yarışlar yapılıyor. Erzurum’u da içine alan 10 ilimiz yarışıyor. En başında 2800 proje müracaat etti. Ön inceleme sonrası proje sayısı 800 proje elendi. Sonrasında 102 proje buradaki aşamaya geldi” dedi.
8 . TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisi’nde akran zorbalığından bayat ekmeğin değerlendirilmesine, dağlarda yetişen doğal bitkilerin ilaç olarak kullanılmasından hayatı kolaylaştıran bir çok projenin görücüye çıktığı sergide, yapılacak değerlendirme sonrası 25 Nisan’da ödül alacak projeler belli olacak. Biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, tarih, teknolojik tasarım, Türkçe ve yazılım dallarında başarılı olan projeler Türkiye geneli yarışmalarda temsil edilecek.

Teknoloji Haberleri

Dicle’de öğrenciler çalışmalarını sergiledi
Bursa Uluslararası Ticaret ve Lojistik Sempozyumu BTÜ’de Gerçekleşti.
BTK Başkanı Karagözoğlu: “Siber güvenlik ülkeler için bir milli güvenlik meselesi haline geldi”
Önlerinde kuyruklar oluşuyordu, artık kullanan dahi olmuyor
Digital Age Tech Summit 17’nci kez İstanbul’da başladı
Tavşanlı Fen Lisesinde öğrenciler yaptıkları robotlar ile yarıştı
Kütahya’da toprak ve su analiz laboratuvarı faaliyete geçti
Üniversitede geliştirilen ‘Flora Dengeleyici Sprey’ salgın hastalıklara engel oluyor
AOSB’den Ar-Ge ve inovasyona büyük destek
Kütahya’da ana arı ve arı sütü üretimi kursu