''Otizmli Gençlerin Sosyal ve Sportif Yönden Desteklenmesi'' projesi

HATAY (AA) - İl Milli Eğitim Müdürülüğü ve Hatay Otizmliler Derneği arasında ''Otizmli Gençlerin Sosyal ve Sportif Yönden Desteklenmesi'' projesi protokolü imzalandı.İl Milli Eğitim Müdürü...

HATAY (AA) - İl Milli Eğitim Müdürülüğü ve Hatay Otizmliler Derneği arasında ''Otizmli Gençlerin Sosyal ve Sportif Yönden Desteklenmesi'' projesi protokolü imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmada, proje amacının otizmli gençlerin toplumsal entegrasyonunu sağlama, gençlerin dışlanmasına mani olma, onların gelişimini desteklemek için sportif aktivitelere yönlendirilmesi ve otizmle ilgili toplumda farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

Proje kapsamında özelde, Antakya genelinde ikamet eden 14-18 yaş arası 5'i kız 20'si erkek, genelde de 14-29 yaş arası 100'ü erkek 200 otizmli gençlere yönelik masa tenisi, basketbol, yüzme ve müzik kursları, konserlerle gezi programları gerçekleştirileceğini ifade eden Karahan, projenin 9 ay süreceğini ve bedelinin 65 bin lira olduğunu kaydetti.

Hatay Otizmliler Derneği Başkanı Sara Gök ise otizmli gençlere yönelik hazırlanan projelerin kabulünden dolayı sevinçli olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Gök, otizmli gençlerin bu tür projelerle ailelerine ve topluma yük olmaktan çıkaracağını söyledi.

Yerel Haberleri

Başkan Umut Yılmaz, kırsal mahalle sakinleriyle bir araya geldi
Üniversiteli öğrencilerden Başkan Ataç’a teşekkür
Elazığ’da gök yüzünde görülen cisim tedirgin etti
Özel öğrencilere, kurtarma köpeği eşliğinde terapi
Eskişehir’de turist yoğunluğu
İnönü’de yabani ot temizliği hız kesmeden devam ediyor
Saksıya çöp atan vatandaşlara esnaftan duyarlılık çağrısı
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak: “Eskişehir halkı ikinci millet bahçesini istiyor”
Pazar sabahlarının vazgeçilmezi olan sıcak simit uzun kuyruklara sebep oldu
Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor