Polonya, Ukrayna’ya askeri mühimmat gönderdi

Polonya'nın içerisinde taşınabilir uçaksavar füze sistemi, cephane, kurşungeçirmez yelek ve kask bulunan askeri mühimmatı taşıyan ilk konvoyu Ukrayna'ya...

Polonya'nın içerisinde taşınabilir uçaksavar füze sistemi, cephane, kurşungeçirmez yelek ve kask bulunan askeri mühimmatı taşıyan ilk konvoyu Ukrayna'ya ulaştı.

Polonya Milli Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Polonya'nın Ukrayna'ya askeri mühimmat gönderdiğini bildirdi. Blaszczak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Piorun taşınabilir uçaksavar füze sistemi, çeşitli sayıda cephane, kurşungeçirmez yelek ve kask taşıyan askeri konvoyun bu sabah Ukrayna'ya ulaştığını aktardı. Bakan Blaszczak ayrıca, "Ukrayna'ya teslim ettiğimiz mühimmat taşıyan askeri konvoy komşularımıza ulaştı. Ukraynalıları destekliyoruz, dayanışma içerisindeyiz ve Rusya'nın saldırganlığına şiddetle karşı çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, şubat ayında hükümetin Ukrayna'ya yardım kararı aldığını, bu kapsamda taşınabilir uçaksavar füze sistemi, cephane dahil olmak üzere Ukrayna'ya en modern askeri ekipmanları göndereceklerini açıklamıştı. Milli Güvenlik Büro Şefi Pawel Soloch ise dün yaptığı açıklamada diğer Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya göndereceği askeri mühimmat sevkiyatının Polonya üzerinden gerçekleştirilebileceğini belirtmişti.

Siyaset Haberleri

Başkan Başdeğirmen: "Verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz"
Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor
Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor
İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği her konuda, uluslararası topluma doğru bilgileri, yerinde ve zamanında ulaştırıyor"
Keçiören Belediye Başkanı Özarslan: "Eğer mahallemizde uyuşturucu tacirlerine göz yumuyorsanız hepimizin evine ateş düşsün"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesecek
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kerem Şalom Sınır Kapısı’nı ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TRT’nin 60. kuruluş yılı dolayısıyla kutlama mesajı
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrası açıklama
Gürcistan parlamentosu "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısını ikinci okumada da onayladı