Pötürge ilçesine 5 köprü yapılacak

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesinin, Pötürge ilçesinde 5 köprü yapacağı bildirildi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tepehan ile Alireş dereleri üzerine yapılacak...

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesinin, Pötürge ilçesinde 5 köprü yapacağı bildirildi. 

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tepehan ile Alireş dereleri üzerine yapılacak köprülerin ihaleleri ilana çıkarıldı.

Yapılacak olan köprülerin 2'sinin yerden yüksekliği 5 metre, diğer 3 köprünün ise 4 metre olacak. Köprülerin yol genişliği 8 metre, uzunlukları ise 9 metre olacak.

Yapılacak köprüler Civan, Huri, Yeşildere, Sezerler ve Taştepe mahallelerini, Tepehan Mahallesi'ne bağlayacak. Özellikle kış aylarında bölge halkının ulaşımına önemli katkılar sağlayacak köprüler, sezon içerisinde bitirilecek.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Büyükşehir Belediyesinin Malatya’nın her noktasında kaliteli hizmetler yapmaya devam edeceğini belirterek, "Pütürge'de bu 5 köprünün yapılması gerçekten elzem bir durumdu. Sezon içerisinde bitirmeyi hedeflediğimiz bu köprülerin Büyükşehir Belediyemize maliyeti ise 1 milyon liranın üzerindedir" ifadelerini kullandı. 

Yerel Haberleri

Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar
Parmağa sıkışan yüzük kesilerek çıkarıldı
Prof. Dr. Sami Güçlü’den Rektör Özölçer’e ziyaret
“Arılarım beni tanıyor” diyen bal üreticisi atletle arılarına bakım yapıyor
Görevi esnasında beyin kanamıs geçiren güvenlik görevlisi son yolculuğuna uğurlandı
Başkan Aydın’dan kreş müjdesi
Sungurlu’da geleneksel çocuk oyunları şenliği sona erdi
Öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü son yolculuğuna uğurlandı
Gödekmerdan, genel başkan yardımcısı oldu
Jandarma ekibi tilkiyi elleri ile besledi