Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün: “Düztaban çocuklara altı kalın ayakkabı öneriyoruz”

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, düztaban çocuklara altı kalın ayakkabı önerdiklerini söyledi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, düztaban çocuklara altı kalın ayakkabı önerdiklerini söyledi.

Konya Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, düztabanın çok sık konulan teşhislerden biri olduğunu belirterek, "Aileler ciddi endişe ile çocuklarının içe bastığını ve dışa dönük bastığını, düzgün yürüyemediğini, çok sık yorulduğunu söyleyerek polikliniğimize başvuruyorlar. Düztabanlık sıklıkla iki tipte olabiliyor. Bunlardan bir tanesi esnek tipte düztabanlık diğeri ise esnek olmayan sert tipte düztabanlık. İkisi arasındaki fark, esnek tipte düztabanlığın ayağı yerden kaldırdığımızda ayak kıvrımının oluşacağı şekilde olması sert tipte ise ayak yere basması ya da basmaması ayağın düz bir yapıda olması şeklindedir" dedi.

Hastalığın teşhisine değinen Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün şöyle konuştu; "Bebeklik çağında özellikle ilk 3 yaşında ayak tabanındaki yağ tabakasının çok kalın olduğu için düztabanlılıkla kalın yağ tabakası birbirine karışabiliyor. Dolayısıyla ilk 3 yaşta tam olarak düztaban teşhisi koymak çok sağlıklı olmayabiliyor. Düztabanlığın tedavisinde eğer bu rahatsızlık çocuğa ciddi derecede bir kısıtlama getiriyorsa bir ağrı sızı oluşturuyorsa, yürümesine engel oluyorsa, çocuk yürümeyi istemiyorsa o zaman bir takım germe egzersizleriyle başlayan tabanlıkla devam eden bir tedavi sürecine alabiliyoruz. Altı kalın rahat yürüyebileceği kullanabileceği ayakkabıları anne babaya tavsiye ediyoruz. Bu ayakkabıların düzelmeye bir katkısı yok fakat çocuğun rahat yürüyebilmesi, koşup oynamasını sağladığı için tercih edilmesi uygun olabiliyor."

Sağlık Haberleri

Ünlü cerrah Mehmet Öz, INVAMED Üretim ve İnovasyon Kampüsü’nü ziyaret etti
Buldan’a çocuk doktoru ataması yapıldı
Iğdır’da okul bahçeleri ilaçlanıyor
Düşük alkol tüketiminin sağlığa yararlı olduğu iddiası “istatistiksel illüzyon”
Hayat Hastanesi’nde robotik cerrahi dönemi
28 yıl önce sevgisini, şimdi de böbreğini verdi
Bahar ayları kene vakalarını artırıyor
Yatalak veya cihaz destekli hastalar her gün evlerinden alınıp tedaviye götürülüyor
5. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon (ASKOM) Toplantısı Mardin’de yapıldı
Prof. Dr. Yusuf Serdar Sakin: "Mide koruyucu ilaçlar organ hasarlarına yol açabilir"