Putin: "ABD ve NATO’nun Ukrayna topraklarını Rusya için kabul edilemez bir şekilde suistimal etmesi nedeniyle özel askeri harekat başlatma kararı alındı"

Hindistan Başbakanı Narenda Modi ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'ABD ve NATO'lu müttefiklerinin Ukrayna topraklarını...

Hindistan Başbakanı Narenda Modi ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "ABD ve NATO'lu müttefiklerinin Ukrayna topraklarını Rusya için kabul edilemez bir şekilde askeri olarak suistimal etmesi nedeniyle özel askeri harekat başlatma kararı alındı" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırma talimatı ile ilgili detayları muhataplarına anlatmaya devam ediyor. Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Putin'in, Hindistan Başbakanı Narenda Modi ile bir telefon görüşmesi yaptığı aktarıldı.

Açıklamada, "Ukrayna çevresindeki durumun ele alınması sırasında Putin, Kiev'in Donbass'ın sivil nüfusuna yönelik saldırgan eylemlerinin yanı sıra uzun yıllardır uygulanan, Minsk anlaşmalarını bozmaya dönük yıkıcı politika ile ilgili ilkesel değerlendirmelerini sundu. Bu koşullar altında ve ayrıca ABD ve NATO'lu müttefiklerinin Ukrayna topraklarını Rusya için kabul edilemez bir şekilde, askeri olarak suistimal etmesi nedeniyle özel askeri harekat başlatma kararı alındı" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Hindistan Başbakanı bilgilendirme için teşekkür etti ve şu anda Ukrayna'da bulunan Hint vatandaşlarının güvenliğinin sağlanmasını talep etti. Aralık 2021'de, Yeni Delhi'de gerçekleşen Rusya - Hindistan zirvesi bağlamında ikili işbirliği konuları ele alındı" ifadeleri kullanıldı.

Siyaset Haberleri

İYİ Parti’de liyakatsizlik istifası
YTP lideri Yılmaz: “AK Parti iktidarda, CHP belediyelerde yıpranır”
Dışişleri Bakanı Fidan, Norveç Dışişleri Bakanı Eide ile görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı es-Safedi ile görüştü
Beyaz Saray: "(İsrail) Endişelerimizi kendileriyle paylaşma fırsatı bulana kadar Refah’a girmeyecekleri konusunda bize güvence verdiler"
Hamas heyeti yarın Mısır’a gidiyor
Rusya’da Alexei Navalny’nin vakıfları ile işbirliği yapan gazeteciye gözaltı
Dünya Ekonomik Forumu, Gazze gündemiyle Riyad’da başladı
İsrail’e yaptırım
Başkan Kurnaz: “Samsun ve ilçemiz için hep birlikte çalışacağız”