Rizeli kaçırılan gemicinin kardeşi ağabeyi için endişeli

Gine Körfezi açıklarında kaçırılan Türk gemisindeki 15 mürettebatından Rizeli olan Ünsal Dilsiz'in kardeşi Cihan Dilsiz 'Körfezden geçiyorum demişti....

Gine Körfezi açıklarında kaçırılan Türk gemisindeki 15 mürettebatından Rizeli olan Ünsal Dilsiz'in kardeşi Cihan Dilsiz "Körfezden geçiyorum demişti. Korsanları da bizzat kendisi gördüklerini bana söylemişti" dedi.

Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında M/V Mozart isimli gemi, önceki gün silahlı Nijeryalı korsanlar tarafından rehin alındı. İlk belirlemelere göre 19 kişilik mürettebattan 1'i hayatını kaybetti, 15 kişi de kaçırıldı. Korsanların kaçırdığı gemicilerin arasında yer alan Ünsal Dilsiz'in kardeşi Cihan Dilsiz gemi kaçırılmadan önce ağabeyi ile görüştüğünü dile getirdi.

Olaydan önce ağabeyi Üsnal Dilsiz ile görüştüğünü ve kendisine korsan bölgesinden geçtiklerini ve korsanları gördüklerini kendisine söylediğini dile getiren Cihan Dilsiz "Olay Cumartesi günü oldu, 3 gün evvel görüşmüştük. Körfezden geçiyorum demişti. Korsanları da bizzat kendisi görüyordu etrafta. Tehlikeli bir durum demişti. Sonrada haber aldık. Daha görüşemedik, telefonları kapalı. Bizde haberlerden takip ediyoruz. Bakanlıklardan aradılar bizi, sağ olsunlar Rize Valimiz aradı. Bekliyoruz, yapacak bir şeyimiz yok, dua ediyoruz. Daha önce böyle bir saldırıyla karşılaşmamıştı. 20 yıllık usta gemiciydi. Eşi İstanbul'da, 1 tane çocuğu var. Onlarda perişan bir vaziyette bekliyorlar. Cumartesi akşamı haberi yengemden öğrendim. Aradı beni ağlayarak, "Ağabeyini korsanlar kaçırdı" diye. Bizde şaşırdık kaldık. Hiç beklemediğimiz bir şey, bir anda oldu" ifadelerini kullandı.

Asayiş Haberleri

Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı
İsrail’de polisten esir yakınlarına sert müdahale
Esenler’de yol kenarında erkek cesedi bulundu
İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki büyük yangın kontrol altında
Bakan Yerlikaya: "Polis merkezi amirimiz ve ekipler amirimiz tüm müdahalelere rağmen şehit oldu"
İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yangın: Tekstil deposu alevlere teslim oldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bugün saat 20.15 sıralarında, Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan polis memuru S.U.Ş., kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri K.Ü. ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipl...
Adıyaman’daki olayda karakol amiri ve ekipler amiri şehit oldu
Pancar toplarken yılan soktu, askeri helikopterle sağlık ekiplerine teslim edildi
Alman polisinden terör örgütü PKK mitingine izin çıkmadı