Robotla Ameliyat Olmak İçin Belarus’tan Türkiye’ye Geldi

Ülkesinde prostat kanseri tanısı konulan Vasili Khatskevich, robotik cerrahi ile ameliyat olmak için Belarus'tan Türkiye'ye geldi.

Ülkesinde prostat kanseri tanısı konulan Vasili Khatskevich, robotik cerrahi ile ameliyat olmak için Belarus'tan Türkiye'ye geldi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği İdari Sorumlusu Dr. Eyüp Veli Küçük, Rus hastanın geçirdiği operasyonla ilgili bilgi vererek, "Bu ameliyatta devlette en çok tecrübesi olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'ne başvurdu" dedi.

Devlet Hastaneleri de artık sağlık turizmi kapsamında hasta kabul etmeye başladı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ilk hastası Belarus'tan geldi. 2007 yılında kamu hastanelerinde bir ilki gerçekleştirerek robotik cerrahi ameliyatlarına başlayan hastanenin bu anlamda önemli bir tecrübesi bulunuyor. Özellikle Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kulak Burun Boğaz, Genel Cerrahi alanında robotik cerrahi ile önemli ameliyatlara imza atan hastane, artık yabancı hastalara da hizmet verecek.

65 yaşındaki Rus hasta Vasili Khatskevich de o hastalardan biri. Ülkesinde prostat kanseri tanısı konulan Khatskevich ameliyat olmak için Türkiye'yi, tercih etti.

"TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİM"

Vasili Khatskevich, "Hastalığım 2009 yılında başladı, ülkemde açık ameliyat olmak istemedim, Türkiye'yi tercih ettim. Burada robotik cerrahi ile kapalı ameliyat oldum. İyi ki gelmişim, kapalı ameliyat olduğu için kısa sürede sağlığıma kavuştum" dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği İdari Sorumlusu Dr. Eyüp Veli Küçük, Belarus'lu hastanın prostatında tümör tespit edildiğinde ameliyat olacağı hastaneleri araştırdığını ifade ederek, "Hastanın Belarus'da Beyaz Rusya'da Minsk'te PSA tetkiklerinde yükseklik bulunmuş, kendisine biyopsi önerilmiş, prostatında adeno karsenoma rastlanınca kendisine prostatı çıkartma ameliyatı önerilmiş. Bu ameliyatta devlette en çok tecrübesi olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'ne başvurdu" ifadelerini kullandı.

Dr. Eyüp Veli Küçük hastanın sağlık turizmi kapsamında gelen ilk kişi olduğunu belirterek, "Kendisi bu ameliyatı Belarus'ta açık yaptıracaktı İstanbul'a gelerek robotik yaptırmayı tercih etti. Biz de büyük bir memnuniyetle kliniğimize kabul ettik. Sağlık turizmine başladığımız bu dönemde ilk hastamız. Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Robotik cerrahinin avantajlarından en büyüğü hastanede kalış süresi kısa, daha çabuk ayağa kalkabiliyor, yarası daha küçük dolayısıyla iyileşme çabuk oluyor" diye konuştu.

"DEVLET HASTANELERİNDE YABANCI HASTALARA VERİLEN SAĞLIK HİZMETİ CAZİP FİYATLARDA OLACAK"

Küçük, Sağlık Bakanlığı Uygulama Tebliği'nde belirlenen tarifeye göre bu hastalardan ücret alacaklarını kaydederek, "Bilindiği gibi ülkemizin vatandaşlarına bu ameliyatı ücretsiz yapıyoruz. Yabancı hastalardan sağlık turizmi boyutunda ücretli hasta olarak kabul edip ,Sağlık Bakanlığı'nın uygulama tebliğinde kabul edildiği üzere bir ücret alınacak, fakat bu ücret özel hastanede yaptıracağı ücrete göre cazip oluyor. Hastalar fiyat farkını biliyorlar ona göre geliyorlar" şeklinde konuştu.

Sağlık Haberleri

Toroslar Belediyesi, ’Evde Sağlık’ hizmeti ile vatandaşlara destek veriyor
Dize Mahallesi yeni aile sağlık merkezine kavuşuyor
Güneyyurt Aile Sağlığı Merkezi yeni yerinde hizmete başladı
Dünya, Türk hekimlerini parmakla gösteriyor
Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu’ndan Afrika ülkeleriyle sağlık turizminde işbirliği açıklaması
Tiroid bezinin az ya da fazla çalışması farklı sağlık sorunlarına yol açabiliyor
“Birbirimize Candan Bağlıyız” projesiyle kan bağışı başlatıldı
İlkbaharda alerji şikayetleri artmaya başladı
Hücrelerden üretilen biyomalzeme yara iyileştirmesini hızlandıracak
Başhekim Doğan göreve başladı