Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

'Türkiye, dünyadaki 7.5 milyar insana hiçbir şey yapmasa, sadece Türkçe öğretse bundan ülkemize bir zarar gelir mi? Tabii ki gelmez. Dolayısıyla yurt dışındaki okuların kapatılması için mücadele edilmesinin Türkiye’nin aleyhine olacağını düşünüyorum. Dola

YOZGAT (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin, "Türkiye, dünyadaki 7.5 milyar insana hiçbir şey yapmasa, sadece Türkçe öğretse bundan ülkemize bir zarar gelir mi? Tabii ki gelmez. Dolayısıyla yurt dışındaki okulların kapatılması için mücadele edilmesinin Türkiye’nin aleyhine olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla yanlış buluyorum" dedi.

Kamalak, partisinin Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki il kongresinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin soru üzerine Kamalak, şunları söyledi:

"Türkiye, dünyadaki 7,5 milyar insana hiçbir şey yapmasa, sadece Türkçe öğretse bundan ülkemize bir zarar gelir mi? Tabii ki gelmez. Dolayısıyla yurt dışındaki okulların kapatılması için mücadele edilmesinin Türkiye’nin aleyhine olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla yanlış buluyorum. 350 bin civarında öğretmenimiz iş bekliyor. 110 bin civarında okulumuz öğretmen bekliyor. 47 bin öğretmenimiz ek ders ücretiyle okullarda ders vermenin mücadelesi içinde. Yani devlet maaş ödeyemiyor, ek ders ücretini ödeyebiliyor. Şimdi bunlar, Türkiye’yi bırakıp da kendi ifadeleriyle 163 ülkede yüzlerce, hatta binlerce okul açmaları mümkün değildir. Eğer bu okular yanlış yapıyorsa onun düzeltilmesi için tedbirlere başvurulmalıdır."

Kamalak, dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasına ilişkin de "Onu AK Parti kapattı ama millet kapatmadı" dedi. 

Siyaset Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten partililere tasarruf tedbir uyarısı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Bize hazırlanmış bir iddianameyle ilgili olmadık lafı edenler her şeyden önce ellerine ve vicdanlarına bulaşmış ülkücü kanlarını temizleyecek, edeb ve onuru gösterebilmelilerdir."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Yargıya intikal etmiş bir cinayet davasında partimizin ve Ülkü Ocaklarının suçlanması, hatta dahilde ve hariçte Ülkü Ocakları’na suç örgütü gölgesi düşürmek için kolları sıvayan ajanlar...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "CHP başkanı terör ve terörist görmek hususunda merakta ise yanı başında vazo gibi tuttuğu DEM’li bölücülere bakması en doğal tercih olacak. Bize üslup uyarısı yapan kişinin önce kendi a...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Bir yanağımıza tokat atana diğerini dönemeyiz, ya aynısıyla cevap veririz ya da uzanan o eli kırıp atarız."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "CHP liderinin yolu yol değil. Sözleri itibarlı değildir. Kendisi her şeyi yapacaktır. Sonra da normalleşmeden bahsedecek. Dİyorum ki bu terazi o sikleti çekmez."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Hakkari Belediye Başkanı hamdolsun görevden uzaklaştırılarak gözaltına alınmıştır. Bir teröristin 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmesi demokrasiye hakarettir."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "MHP’nin herhangi bir milletvekilini terörle ilişkilendirmek, yumuşama pozları veren bir zatın edepsiz beyanatıdır."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Yumuşama kisvesi altında lafla peynir gemisi yüzdürenlerin ne yapacağı ayrıca ele alınmalıdır."
Türkiye ile Azerbaycan arasındaki gaz anlaşması 2030’a uzatıldı