Sağlık çalışanlarından videolu kalp uyarısı

Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi doktorları, kısa bir video ile kalp sağlığının önemine dikkat çekti.

Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi doktorları, kısa bir video ile kalp sağlığının önemine dikkat çekti. Kısa sürede büyük beğeni alan videoya futbolcu, yazar ve oyuncular da mesajlarıyla destek verdi.

Doktorların haricinde bir çok ünlü sporcu, yazar ve oyuncunun da yer aldığı video, kısa sürede sosyal medyada büyük beğeni aldı. 12- 18 Nisan Dünya Kalp Haftası kapsamında hastane ana girişinde açılan stantta kalp sağlığının korunmasına yönelik de farkındalık oluşturuldu.

Sağlıksız beslenme ve yetersiz fiziksel aktivite etkisiyle bireylerde kan basıncında yükselme, kan şekeri yüksekliği, fazla kilo veya obezitenin görülebileceğini vurgulayan Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, "Kalp damar hastalıkları, dünyanın en yaygın ölüm nedenlerindendir ve en tehlikeli hastalıklar arasındadır. Her yıl yaklaşık 18 milyon kişi kalp damar hastalıkları sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Ancak bunu önlemek bizim elimizde. Dengeli bir yaşam tarzı ile kalp hastalığı riskini azaltabilir ve yaşam kalitemizi artırabiliriz. Kalp sağlığına önemi vurgulamak ve toplumsal farkındalık oluşturmak hedefiyle kalp sağlığına dikkat çekmek istedik. Davranışsal risk faktörleri yani, sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün kullanımı ve alkol kullanımı koroner kalp hastalığının yüzde 80'inden sorumludur. Kardiyovasküler hastalıkların çoğu risk faktörleriyle mücadele edilerek engellenebilir. Risk faktörlerinin kontrolü ile kalp ve damar hastalığı görülme sıklığının yarıya indirilebileceği bildirilmektedir" dedi.

Stres ve sosyo-ekonomik faktörlerin de kardiyovasküler hastalıkların diğer belirleyicileri arasında olduğunu belirten Karşı, "40 yaş üstü her birey için kardiyovasküler riskin olabileceği ve düzenli kontrollerin yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Ayrıca her bireyin kalp ve damar hastalıklarına yol açan davranışsal risk faktörleri ile ilgili farkındalığının artırılması gerekir. Bunun için her birey sağlıklı beslenmeli ve düzenli fiziksel aktivite yapmalıdır. Tütün, tütün ürünleri ve alkolden uzak durmalı. Kardiyovasküler risklerinin yanı sıra aynı şekilde kan basıncını, kan şekerini takip ettirmelidir" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarından videolu kalp uyarısı

Sağlık çalışanlarından videolu kalp uyarısı

Sağlık çalışanlarından videolu kalp uyarısı

Sağlık çalışanlarından videolu kalp uyarısı

Sağlık Haberleri

Ünlü cerrah Mehmet Öz, INVAMED Üretim ve İnovasyon Kampüsü’nü ziyaret etti
Buldan’a çocuk doktoru ataması yapıldı
Iğdır’da okul bahçeleri ilaçlanıyor
Düşük alkol tüketiminin sağlığa yararlı olduğu iddiası “istatistiksel illüzyon”
Hayat Hastanesi’nde robotik cerrahi dönemi
28 yıl önce sevgisini, şimdi de böbreğini verdi
Bahar ayları kene vakalarını artırıyor
Yatalak veya cihaz destekli hastalar her gün evlerinden alınıp tedaviye götürülüyor
5. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon (ASKOM) Toplantısı Mardin’de yapıldı
Prof. Dr. Yusuf Serdar Sakin: "Mide koruyucu ilaçlar organ hasarlarına yol açabilir"