Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da bazı sağlık çalışanları, mevcüt sistemi ve personel politikasını protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi yaptı.1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde...

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da bazı sağlık çalışanları, mevcüt sistemi ve personel politikasını protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi yaptı.

1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde toplanan Adıyaman Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Sağlık Sen üyeleri, ellerinde pankartlar taşıyarak sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Ali İhsan Gündoğdu, Tıp Bayramı öncesinde sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hakları, sağlıkları ve halkın sağlığı için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini belirten Gündoğdu, "İnsanüstü bir çabayla, insanlık dışı koşullarda çalışıyoruz. Çalışma koşullarımız acilen düzeltilsin. Çalışırken de emeklilikte insanca yaşayabilecek bir gelir talep ediyoruz" dedi.

Sağlık alanındaki mesleki eğitimin niteliğinin giderek bozulduğunu ve bunun halkın geleceğini tehdit ettiğini illeri süren Gündoğdu, sayıyı değil niteliği önceleyen bir sağlık politikası talep ettiklerini dile getirdi.

Gündoğdu, aile hekimlerine getirilen cumartesi nöbeti uygulamasının kaldırılmasını istedi.

Yerel Haberleri

Başkan Mandalinci Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’ni ağırladı
Su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur toprağa verildi
İŞKUR Müdürü Sarıçam iş birliği ziyaretlerini sürdürüyor
Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 163. günde sürüyor
Polis memuru Arslan, törenle son yolculuğuna uğurlandı
Sayıştay Başkanı Metin Yener Kars’ta
Eyyübiye Belediyesi mali durumunu kamuoyu ile paylaştı
Seyyid Tâhâ-i Hakkâri ve Seyyid Abdullah-ı Şemdini Hazretlerinin kabri yenileniyor
Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek
Antalya’nın kadın muhtarları bir araya gelip hem öğrendiler hem eğlendiler