Şahin, HDP siyasetin gayri meşru çocuğudur!

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 'Ben HDP'yi asla meşru bir parti olarak görmüyorum ve bana göre HDP siyasetin gayri meşru çocuğudur' dedi.

MALATYA GÜNCEL - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Ben HDP'yi asla meşru bir parti olarak görmüyorum ve bana göre HDP siyasetin gayri meşru çocuğudur" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Güncel Haberi ziyaret ederek Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çelik'le bir süre görüştü. Ziyarette, Ziyarette güdeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Şahin, Ak Parti'nin HDP ile koalisyon kurma ihtimalinin dahi olmadığınının altını çizdi. 

IŞİD BÖLGEDE CİRİT ATIYOR

Şahin, Ortadoğu’nun bir ateş çemberi altında olduğunu ifade ederek, “Hemen güney sınırımızda Hatay’dan, İran’a, Irak’a kadar olan bir koridorda bir Kürt devletinin oluşması için gayret gösteren Emperyalist güçlerin heveslerini inşallah kursaklarında bırakacağız. O bölgede bir takım emellerin var olduğunu biliyoruz, PYD ve IŞİD denilen terör örgütlerinin serbestçe cirit attıkları Suriye’de istikrarın oluşmasında yanayız. 200 yıl önce Osmanlının başına getirilenlerin benzerini bugün Arap coğrafyasında görüyoruz” dedi.

3 PARTİNİN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEN BERİ FİKİR BİRLİĞİ DEVAM EDİYOR

Ak Parti Malatya Milletvekili Şahin 7 Haziran seçimleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Bu seçim öncesinde diğer üç partinin ortaya koydukları argümanlarla birbirinden farklarının olmadığını gördük. MHP’nin milliyetçi, muhafazakar olduğunu iddia etmesine rağmen HDP’yle nasıl bir araya geldiğini biz o gün gördük. CHP’de bunlarla beraberdi bunların birde üst akılı Pensilvanya bunlarla beraberdi yani bunların seçim öncesinde bir birliktelikleri zaten vardı ama ben seçimden sonra da bu birlikteliklerini devam ettirmelerini beklerdim. Maalesef seçim öncesi birbirlerine gösterdikleri tevazuyu bugün koalisyon kurma noktasında birbirlerine göstermiyorlar” diyen Şahin, “Biz 7 Haziran’dan sonra 18 milletvekili ile iktidardan indirilmiş olduk ama yine birinci partiyiz birinci parti olarak da vatandaşlarımız bizden çok ciddi şeyler bekliyor eğer bu ülkede koalisyon kurulacaksa mutlaka AK Parti’nin başbakanlığında bir siyasi parti ile beraber bir koalisyon kurulmalı” dedi.

HDP SİYASETİN GAYRİ MEŞRU ÇOCUĞU

Ülkede güçlü bir koalisyon kurulacağından şüphesi olmadığını sözlerine ekleyen Şahin , “Biz bu ülkeyi bir seçimden çıkartıp hemen ikinci bir seçime sokmanın pek hayra alamet olamayacağını biliyoruz. Koalisyon açısından da bizim şartlarımızı kabul edeceklerse, ülkenin menfaati için kendi ilkelerinden vazgeçeceklerse biz herkesle koalisyon kurmaya hazırız, “Koalisyona MHP ve CHP yanaşmamış olsalar bile inşallah önümüzdeki süreç içerisinde seçim yapılsa bile tekrardan istikrarlı bir hükümetin kurulacağından ümidimi kesmedim, meşru olan her parti ile bu sürece katılacaklarını belirten Şahin, "Silahlı bir terör örgütünün destekleriyle gayri meşru bir zeminde siyaset yapan, gayri meşru bir seçim ortamını hazırlayan, bu ülkenin maalesef gayri meşru diyebileceğimiz bir siyasi partisi ile bu süreci konuşmanın manasının olmayacağını düşünüyorum. Ben HDP'yi asla meşru bir parti olarak görmüyorum ve bana göre HDP siyasetin gayri meşru çocuğudur" dedi.

HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİ 45 GÜNDEN ÖNCE SONUÇLANIR

Malatya Güncel Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çelik, ““Başbakan Ahmet Davutoğlu’na tevdi edilen hükümet kurma görevi siyasi dokusu birbirine uygun partiler arasında Türkiye’nin ana meselelerini çözmeyi hedeflemiş bir koalisyon hükümeti kurulmasından yana olmama rağmen düşünceden öte gitmeyeceğini yeniden seçim olacağı kanaatindeyim. Ülkenin geleceği için geçici hükümet veya dokusu birbirine uymayan iki veya daha çok partinin bir araya gelerek kuracağı koalisyon hükümeti yarardan çok zarar getirir.   Öyle sanıyorum ki 45 günlük hükümeti kurma süreci tamamlanmadan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından erken seçim için karar verilir.”dedi.

Çelik sözlerine şöyle devam etti, “2.dönem milletvekili olmanız halkımızın AK Parti’ye ve Size olan güveninin sarsılmadığının göstergesidir, İl başkanlığı döneminizden itibaren Malatyalıların gönlünde yer ettiniz, başarılarınızın devamını dilerim, dedi.

Siyaset Haberleri

Sırbistan’da yeni hükümet kuruldu
Manisa’nın tek YRP’li başkanı muhtarlarla buluştu
Prof. Dr. Palabıyık akademisyenlere seslendi: “Gazze için konforunuzu bozun ve cübbenizi giyin”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Metal Sendikası’na taziye ziyareti
Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu
TBMM Genel Kurulu’nda Maden Kanunu Değişikliği Teklifi kabul edildi
’Lüks makam odası’ iddiasıyla ilgili eski başkandan açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu
Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı"
İsrail, BM Genel Sekreteri Guterres’i “yalan haber” yaymakla suçladı