Sanayinin devleri yeşil enerjiden vazgeçmiyor

Son yıllarda artan çevre bilinci yeşil enerjiye olan ilgiyi arttırdı. Bu çerçevede bir tekstil firması 1 milyon kWh’lik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacağını belgeledi.Dünya genelinde pek çok ülkeye ihracat...

Son yıllarda artan çevre bilinci yeşil enerjiye olan ilgiyi arttırdı. Bu çerçevede bir tekstil firması 1 milyon kWh’lik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacağını belgeledi.

Dünya genelinde pek çok ülkeye ihracat yapan Türkiye’nin önde gelen giyim markalarından birinin iştiraklerinden olan tekstil firması bu yıl da elektrik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamak üzere harekete geçti. Geçen yıl CK Enerji Çamlıbel Elektrik aracılığı ile Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) alan ve 120 bin kilowatt saatlik (kWh) elektrik tüketimini yeşil enerjiden karşılayan tekstil firması 2024 yılı için yeni bir anlaşmaya imza attı. I-REC sertifikasını yenileyen şirket 1 milyon kWh’yi bulan elektrik tüketimini yeşil enerjiden karşılayacağını belgeledi.

“Çevre dostu enerji uygulamalarının önemi giderek artıyor”

CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül, çevre dostu enerji uygulamalarının öneminin giderek arttığını ifade ederek, "Çevre dostu enerji uygulamalarının önemi giderek artıyor ve şirketler, sürdürülebilirlik çabalarını güçlendirmek adına adımlar atmaya devam ediyorlar. Ozon Tekstil’in 1 milyon kWh’lik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı taahhüt etmesi, doğanın ve kaynakların korunmasına olan katkısını göstermesi açısından çok değerli” dedi.

Yenilenebilir enerji sertifikası nedir?

Son yıllarda giderek yaygınlaşan I-REC (Yenilenebilir Enerji Sertifikası), RECs International tarafından geliştirilen elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini belgeleyen uluslararası sertifikasyon sistemi. Uluslararası bağımsız bir kuruluş olan IREC Foundation tarafından verilen ve denetlenen bu sistemde, yenilenebilir enerji tesislerinde (güneş, rüzgâr, hidroelektrik, jeotermal ve biokütle) üretilen her 1 MWh elektrik karşılığında bir sertifika oluşturuluyor. Yetkili enerji şirketleri de bu sertifikayı talep eden müşterilerinin elektrik enerjilerini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmasına destek veriyor.

Sertifikaya sahip olan şirketler çeşitli avantajlar elde ediyor

Üretilen her birim elektriğin, kaynağından başlayarak takip edilmesi ve nihai tüketiciye kadar izlenebilmesini sağlayan bu sistem sayesinde tüketiciler bilinçli ve güvenilir bir seçim yapabiliyor. Aynı zamanda yeşil enerji kullanımının karbon salınımının azaltılmasına yönelik olumlu bir adım olması nedeniyle tüketici davranışını yeşil enerji kullanan tesisler için pozitif yönde etkileyen bir unsur olarak öne çıkıyor. Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere gelişmekte olan ülkelerdeki firmalar, satın aldıkları ürünleri üreten tesislerin yenilenebilir enerji sertifikası almasını şart koşarken buna karşılık çeşitli avantajlar da sağlıyor.

Ekonomi Haberleri

Çorum’daki konaklama tesisleri OKA’yla sürdürülebilir turizm standartlarına hazırlanıyor
Denemek için karabuğday ektiler, çölyak hastalarından gelen taleplere yetişemez hale geldiler
Beyşehir’de çilek bahçelerinde hasat mesaisi başladı
Arap acenteler Samsun’a hayran kaldı, ilk tur kayıtları yapıldı
Kiraların el yaktığı Kars’ta 230 konut satıldı
Güney Marmara’da bu yıl tarımda verim yüksek
Halk pazarındaki fiyatlar vatandaşın yüzünü güldürdü
Türkeli Sahil Yolu Kasım ayında açılacak
Samsun’da 4 ayda 6 bin 650 konut satıldı
Başkan Çavuşoğlu’ndan emeklilere müjde