Satamadığı karpuzu inek ve tavuklara yediriyor

Mersin'in Silifke ilçesinde çiftçi Ali Barbaros, kilosunu 10 kuruştan dahi satamadığı karpuzları inek ve tavuklara yediriyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde çiftçi Ali Barbaros, kilosunu 10 kuruştan dahi satamadığı karpuzları inek ve tavuklara yediriyor.

Tarlada satılmayan karpuzları traktörle inek ve tavuklara taşıyan Ali Barbaros, karpuzun kilosunu 10 kuruştan sattığını ancak kimsenin karpuz almadığını söyledi.

Sökün ve Çavuşbucağı mahallelerinde 14 dönüm karpuz tarlası bulunan Ali Barbaros, vatandaşların karpuza ilgisinin olmadığını, kilosunu 10 kuruşa sattığını ancak yine de alıcı bulamadığını belirtti.

Zaman zaman komşularına ve tanıdıklarına karpuzu hiçbir ücret almadan verdiğini belirten Ali Barbaros, "25 yıldır karpuzculuk yapıyorum. Hem örtü altında hem de açıkta karpuz yetiştiriyorum. Geçen yıllarda satışımız çok iyiydi. Ancak bu yıl karpuz yiyen yok. Kilosunu tarlada 10 kuruşa veriyorum. Bazen çarşı pazar dolaşıyorum. Ama yine de alan yok. Ben de vatandaşın yemediği karpuzları inek ve tavuklara yem olarak veriyorum. Maliyeti bir fidenin bana 2 liraya mal oluyor. İnsanlar almıyor. Bu fiyatı bile çok görüyorlar. Bu sene hayvanlara karpuz yılı oldu" dedi.

Ekonomi Haberleri

Aksaray’daki küçük Adana’da geçim seracılıktan
Devlet desteğiyle kurdukları çiftlikte ’hanım ağa’ oldular
TZOB Başkanı Bayraktar: “Buğdayın maliyeti geçen yıla göre yüzde 62 arttı”
TESK Genel Başkanı Palandöken: “Evliliklerin 500 milyar liralık ekonomi oluşturması bekleniyor”
Bakan Işıkhan, Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına katıldı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de
Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde 20’ye çıkarıldı. Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.
KUTO’da katılımcılara internet üzerinde ürün satışı tanıtıldı
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Türkiye’de üretilen diziler, 500 milyona yakın bir nüfus tarafından izleniyor"
Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu’ndan ilk ziyaret