Sıfır atık yarışmasının kazananlar ödüllendirildi

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen anaokulu, ilkokul, ortaokul...

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler arasında sıfır atık temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Düzenlenen ödül törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Çevre Şehircilik İl Müdürü Mustafa Oruç, Atık Su Artıma Birliği Müdürü Hüseyin Can ve Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birim Sorumlusu Nadide Demirbilek katıldı. Yapılan yarışma ile öğrencilere atıkların kaynağında ayrıştırılması, çevre kirliliğinin önlenmesi, bertaraf tesislerinin ömrünün uzatılması, atık oluşumunun azaltılması, gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre bırakılması ve ekonomiye katma değer sağlanması farkındalığı kazandırıldı. Program öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafları çekilmesi ile son buldu.

Yerel Haberleri

Atatürk Üniversitesi’nde bilimsel teşvik töreni
BŞEÜ’den sesler Filistin ve Doğu Türkistan için yükseldi
Gazipaşa’da kızartma yağları denetlendi
Şehit Dündar için mevlit okutuldu
Suç makinesi babası tarafından öldürülen kadın toprağa verildi
Köy çocukları tabletle tanıştı
Bu çay ocağında duygulanmamak elde değil
Gazi torunları Çanakkale’de ecdat ile buluşuyor
Muhtarlardan Vali Ustaoğlu’na Ziyaret
Müşterilerinin anısını berber dükkanında yaşatıyor