Siirt'te Sandık Kurulu üyelerine eğitim verilecek

SİİRT (AA) - Siirt Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Mehmet Saraç Batur, Sandık Kurulu üyelerine yönelik kurs açılacağını bildirdi.Batur, yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da...

SİİRT (AA) - Siirt Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Mehmet Saraç Batur, Sandık Kurulu üyelerine yönelik kurs açılacağını bildirdi.

Batur, yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da yapılacak seçimde görev alacak personelin eğitilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının ortak çalışmasıyla açılacak kursa başvuruların başladığını söyledi.

Başvuruların 10 Nisan'da sona ereceğini anımsatan Batur, "Kursa başvurmak isteyenlerin müdürlüğümüze kişisel olarak, kamu kurum ve kuruluşlarının ise elektronik ortamdan gerekli başvuruyu yapması gerekiyor. 8 saat olarak belirlenen kurs programı bir günde sona erecek. Başvuru yapanların okur yazar, 18 yaşını doldurmuş ve görevinin gerektirdiği işleri ve yeterlilikleri yapabilecek bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olması gerekiyor" dedi.

Batur, kursa katılanlara "Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi" sertifikası verileceğini kaydetti.

Güncel Haberleri

Malatya’da şimşekler geceyi aydınlattı
102 yaşındaki Zeliha teyzeye yaş günü kutlaması
2 motosiklet çarpıştı, 2 yaralı
Malatya Turgut Özal Üniversitesi 6 Yaşında
Arapgir’de çekilen ’Mendebur’ filminin galası İstanbul’da olacak
Başkan Sadıkoğlu: "Kışla Caddesi esnafı ticaretine nerede devam edecek?"
Malatyalı depremzede çocuklara Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan sürpriz
Malatya’ya sağlık yatırımları arttırılıyor
Taşkın’dan parklarda inceleme
Yaka ile Dilek Mahalleleri arasındaki ulaşım rahatlatılıyor