Siirt’te tarla faresi sörveyleri eğitimi başladı

Siirt kent genelinde tahıl ve baklagil alanlarında büyük oranda hasara sebep olan tarla farelerinin arazide kontrolleri yapıldı.

Siirt kent genelinde tahıl ve baklagil alanlarında büyük oranda hasara sebep olan tarla farelerinin arazide kontrolleri yapıldı.

Siirt Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde konunun sorumlu teknik personelleri tarafından tahıl ve baklagil alanlarında büyük oranlarda hasarlara sebep olan tarla farelerinin arazide kontrolleri yapıldı. Konu ile ilgili arazi çalışmalarında tarla faresi tespit ve mücadelesi konusunda çiftçiler bilgilendiriliyor.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personellerince çiftçilere eğitimler teorik ve uygulamalı olarak verildi. Büyük alanlarda en etkin mücadele yöntemi olan zehirli buğday (çinko fosfor - rodentisit) il müdürlüğünce hazırlandı. Zehirli buğday tarlaya atılmak üzere çiftçiler tarafından il ve ilçe müdürlüklerinden temin edileceği duyuruldu.

Arazi çalışmaları teknik personel tarafından aralıksız devam edeceği belirtildi.

Ekonomi Haberleri

Edirne’de Bulgarların alışveriş mesaisi sürüyor
ANASİAD Genel Başkanı Hakan Birkan: "Hep birlikte ekonomiye odaklanmalıyız"
BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, tekrar YESİDEF yönetiminde
Ankara’da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı
Hisarcıklı üreticilerin zirai don ve kırağı önlemi
BankPozitif’ten kredi notu artışı değerlendirmesi
Kaymakam Kumcu, sınır kapısında incelemelerde bulundu
Çarşamba ve Ayvacık’ta yürütebilecek çalışmalar masaya yatırıldı
Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "S&P ülke kredi notumuzu 11 yılın ardından 1 kademe artırırken görünümü pozitif olarak korudu. S&P, Fitch ve Moody’s’in pozitif not görünümleri not artışlarının devamının habercisi....