Silivri yoğurdu coğrafi işaret tescil belgesi aldı

Silivri ile özdeşleşen, adına bu yıl 60'sı düzenlenen Silivri yoğurdu festivalinde, Silivri yoğurdu Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi...

Silivri ile özdeşleşen, adına bu yıl 60'sı düzenlenen Silivri yoğurdu festivalinde, Silivri yoğurdu Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı. Silivri Yoğurdunun coğrafi işaret belgesi TPE yetkilisi tarafından Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a takdim edildi.

Silivri'de yoğurt festivalinin bu yıl 60.'sı düzenlendi. Düzenlenen festivalde Silivri yoğurdu Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı. Silivri Yoğurdunun coğrafi işaret belgesi TPE yetkilisi tarafından Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a takdim edildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, festivalin 1.gününde sahne performansları sonrasında Silivri Yoğurdunun coğrafi işaret belgesini aldığını müjdeledi.

"Coğrafi işaretlemesi alındı"

Silivri yoğurdunun coğrafi işaretlemesinin alındığını dile getiren Silivri Belediye Başkanı Yılmaz, "Bütün yerleşim yerleri şehirler kültürleriyle tarihleriyle lezzetleri ile övünür. Literatürlere geçebilmek için çeşitli kalite onaylarını almak için var gücüyle çalışırlar. Mesela, Gaziantep şehrinin tam iki yüz tane ürününün coğrafi işaret belgesi var. Peki Silivri'nin doğası kültürü yemekleri folklorla, belki de Türkiye'nin en müstesna olan ilçesi olan Silivri'nin bir coğrafi işaretli ürünü var mıydı? Yoktu. İşte bizde buradan yola çıktık,60.sını düzenlediğimiz geleneksel Yoğurt festivalinde Silivri'nin artık bir coğrafi işareti var, o da Silivri Yoğurdu, marka tescili yapıldı, coğrafi işaretlemesi alındı. Silivri Yoğurdu artık bundan sonra literatürlere girdi. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Ekonomi Haberleri

Burdur’da üretici kadınlara 60 bin çilek fidesi dağıtıldı
Türkiye Orman Ürünleri Meclisi’nde konuşan Özakalın; “Sektör sorunlarının çözüm sürecini yakından takip ediyoruz”
Akkuş şeker fasulyesinin üretimi güvence altına alınacak
Girişimcilik ve iş dünyasının önde gelen isimleri Endeavor Türkiye Gala Gecesi’nde buluştu
ON Dijital Bankacılık, Hepsiburada müşterilerine online alışveriş kredisi sunuyor
Vali Pehlivan ile Vali Yavuz, Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’ni ziyaret etti
“Ürettiğimiz teknoloji ile işletmelerin işini kolaylaştırıyoruz”
Kaspersky, İstanbul Şeffaflık Merkezi’ni açtı
Marmaris’te deniz turizmi masaya yatırıldı
İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye’ye 6,3 milyar dolar finansman imkanı