Simav Meslek Yüksekokuluna 5 yeni program

KÜTAHYA (AA) - Simav Meslek Yüksekokuluna, 5 yeni programın daha açılması için Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) başvuru yapıldığı bildirildi.Okul Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün,...

KÜTAHYA (AA) - Simav Meslek Yüksekokuluna, 5 yeni programın daha açılması için Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) başvuru yapıldığı bildirildi.

Okul Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağlı bulundukları Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne okul yönetimi olarak gelecek yıl için yeni 5 program teklifinde bulunduklarını söyledi.

Son yıllarda üniversite öğrencileri tarafından yoğun bir şekilde tercih edilen 5 ayrı programın açılması için yaptıkları başvurunun Üniversite Senatosu tarafından kabul edilerek YÖK'e sunulduğunu belirten Güntürkün, şöyle konuştu:

"YÖK onay verdiği takdirde önümüzdeki 2015-2016 akademik yılında, okulumuza Maliye programının 1. ve 2. öğretimine 50'şer, Bilgi Yönetimi programının 1. ve 2. öğretimine 50'şer, Makine Resim ve Konstrüksiyon programının 1. ve 2. öğretimine 40'ar, geçen yıl açtığımız Laboratuvar Teknolojisi programının ikinci öğretimi için 40, Ormancılık ve Orman Ürünleri programının 1. ve 2. öğretimine de 40'ar öğrenci olmak üzere toplam 400 yeni öğrenci Simav'a gelecek. Durum böyle olunca bugün için yaklaşık 2 bin 300 olan öğrenci sayımız 3 bine yaklaşacak."

Yerel Haberleri

Başkan Aydın’dan kreş müjdesi
Sungurlu’da geleneksel çocuk oyunları şenliği sona erdi
Öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü son yolculuğuna uğurlandı
Gödekmerdan, genel başkan yardımcısı oldu
Jandarma ekibi tilkiyi elleri ile besledi
Tahmazoğlu İsrail’i protesto eden üniversite öğrencilerine destek verdi
MÜSİAD heyeti Başkan Demir ile görüştü
Selçuk Üniversitesindeki Gazze nöbeti sürüyor
Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri Gölbaşı ilçesinde başladı
Adıyaman’da trafik denetimleri sıklaştırıldı