Simülasyon aracıyla vatandaşlara "emniyet kemeri" eğitimi

KONYA (AA) - Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesinin 'Emniyet Kemeri Sizi Hayata Bağlar' projesi çerçevesinde bir alışveriş merkezinde kurulan simülasyon aracına vatandaşlar...

KONYA (AA) - Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesinin "Emniyet Kemeri Sizi Hayata Bağlar" projesi çerçevesinde bir alışveriş merkezinde kurulan simülasyon aracına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Demirgül, yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerdeki amaçlarının sürücülerin emniyet kemeri kullanma alışkanlıklarını ve kültürlerini arttırmak olduğunu söyledi.

Konya merkezde emniyet kemeri takma oranını yükselterek meydana gelen kazalarda ölümlerin ve ağır yaralanmaların önüne geçmeyi istediklerini belirten Demirgül, şöyle devam etti:

 "Emniyet kemeri trafikte hayati önem taşıyor. Bundan sonra Konya Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube bünyesinde bulunan Emniyet Kemeri Simülatör Aracı ile kentin çeşitli bölgelerinde uygulamalı olarak yetişkin insanlara emniyet kemeri takılması ve takılmaması durumunda yaşanacak olaylar çocukların görsel olarak öğrenmeleri sağlanacaktır."

Yerel Haberleri

1919 metrelik Türk bayrağıyla yürüdüler
Elazığ’da fener alayı renkli görüntüler oluşturdu
Erzurum’da fener alayı düzenlendi
Kilis’te fener alayı düzenlendi
Trafik kazasında hayatını kaybeden Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandı
19 Mayıs Bayramında vatandaşlar doyasıya eğlenmenin tadını çıkardılar
Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde tiyatro ekipleri stant açtı vatandaşları bilgilendirdi
Ordu’da 19 Mayıs kutlamalarını şehrin her köşesine taşındı
Fethiye’de 19 Mayıs motosiklet konvoyu
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve MSB Mehteran Birliği gösterisi ilgiyle izlendi