Sıtma hastalığına dikkat

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Utku Kavruk, 'Sıtma hastalığı sivrisineklerin insanı ısırması ile bulaşan parazitler hastalıktır. Dünya...

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Utku Kavruk, "Sıtma hastalığı sivrisineklerin insanı ısırması ile bulaşan parazitler hastalıktır. Dünya nüfusunun yarısı bu hastalık yüzünden tehdit altındadır" dedi.

Medical Park Samsun Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Utku Kavruk sıtma hastalığı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Hastalığın belirtilerinin, periyodik tarzda gelen yüksek ateş, titreme, yoğun terleme, baş ağrısı, bulantı, kusma, kas ağrısı, kanlı dışkılama ve ishal olduğunu belirten Kavruk, "Sıtma genellikle bu parazitlerin yaşadığı tropikal ve subtropikal bölgelerde görülür. Afrika başta olmak üzere Güneydoğu Asya, Hindistan, Haiti, Dominik Cumhuriyeti, Orta Amerika riskli bölgelerdir. Dünya Sağlık Örgütü'nün 2017 verilerine göre dünya nüfusunun yarısı bu hastalık yüzünden tehdit altındadır. Sıtma hastalığı dünyada çok yaygın olan bir hastalıktır. Sıtmanın olduğu bir bölgeye seyahat eden kişilerde yüksek ateş görülüyorsa mutlaka uzman bir doktora muayene edilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Sağlık Haberleri

Buldan’a çocuk doktoru ataması yapıldı
Iğdır’da okul bahçeleri ilaçlanıyor
Düşük alkol tüketiminin sağlığa yararlı olduğu iddiası “istatistiksel illüzyon”
Hayat Hastanesi’nde robotik cerrahi dönemi
28 yıl önce sevgisini, şimdi de böbreğini verdi
Bahar ayları kene vakalarını artırıyor
Yatalak veya cihaz destekli hastalar her gün evlerinden alınıp tedaviye götürülüyor
5. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon (ASKOM) Toplantısı Mardin’de yapıldı
Prof. Dr. Yusuf Serdar Sakin: "Mide koruyucu ilaçlar organ hasarlarına yol açabilir"
Griple aynı belirtileri gösteren ölümcül virüsle ilgili aile hekimlerine uyarı