SİÜ'de "Erasmus Plus" programı

SİİRT (AA) - Siirt Üniversitesi'nde (SİÜ) 'Erasmus Plus' programı başvurularının 9 Mart'ta sona ereceği bildirildi.Rektör Prof. Dr. Murat Erman, yaptığı açıklamada, 'Erasmus Plus' programından...

SİİRT (AA) - Siirt Üniversitesi'nde (SİÜ) "Erasmus Plus" programı başvurularının 9 Mart'ta sona ereceği bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Murat Erman, yaptığı açıklamada, "Erasmus Plus" programından yararlanmak isteyen öğrencilerin belirtilen süre içerisinde üniversitenin resmi internet sayfasından başvuru yapmaları gerektiğini belirtti.

Programın yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Erman, "Öğrencilerimiz Erasmus Plus Eğitim ve Staj hareketliliği programından hibeli ya da hibesiz olarak yararlanabiliyor. Staj hareketliliğinden faydalanmış olan öğrencilerimiz sadece 'Öğrenim Hareketliliği', öğrenim hareketliliğinden faydalanmış olan öğrencilerimiz ise sadece 'Staj Hareketliliği' başvurusunda bulunabiliyor. Öğrenci her bir eğitim seviyesinde öğrenim, staj veya öğrenim ve staj olmak üzere toplamda 12 ay hibeli olarak programdan faydalanabilir. 2015-2016 yılı hibe tutarları AB Eğitim ve Ulusal Ajans tarafından yayınlanmamıştır" dedi.

Öğrenim hareketliliği için kontenjanların daha sonra açıklanacağını kaydeden Erman, programla ilgili detaylı bilgiye Erasmus Kurum Koordinatörlüğünden ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Yerel Haberleri

Kastamonulu kadınlardan Avusturya çıkarması
Bitlis’te zorlu yayla muzu mesaisi başladı
Tokat’ta öğrenciler matematik ve teknolojideki yeteneklerini yarıştırdı
Aslan “Şehitlerimizin aileleri bizim için kutsal birer emanet”
Başkan Tatık, 1 Mayıs’ı personeli ve aileleriyle birlikte kutladı
Gaziantepliler, Erikçe Macera Parkı’nda sıra dışı etkinliklerle keyifli vakit geçiriyor
51 kişiye mezar olan apartmanın davasında verilen karar, yakınlarının acısını ikiye katladı
Mustafa Açıkalın Ortaokulu Türkiye şampiyonasında
Vefatının 41. yılında panelle anılacak
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Emeklilik Töreni gerçekleştirildi