Sivaslı görme engelli halterciler, Antalya'dan madalyalarla döndü

SİVAS (AA) - Sivas Engelliler Spor Kulübü sporcuları, 15-18 Ekim'de Antalya'da düzenlenen Görme Engelliler 1. Avrupa ve 12. Dünya Halter Şampiyonası'ndan 8 madalyayla döndü.Sivas Engelliler...

SİVAS (AA) - Sivas Engelliler Spor Kulübü sporcuları, 15-18 Ekim'de Antalya'da düzenlenen Görme Engelliler 1. Avrupa ve 12. Dünya Halter Şampiyonası'ndan 8 madalyayla döndü.

Sivas Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nilüfer Avcı, kulüpte düzenlediği basın toplantısında, şampiyonaya 4 sporcuyla katıldıklarını söyledi.

Şampiyonada 3 sporcularının farklı kategorilerde derece elde ederek 8 madalya kazandığını dile getiren Avcı, "Sporcularımız hem ülkemizi hem de Sivas'ı en iyi şekilde temsil etti" dedi.

Kulüp olarak engelli bireyleri topluma kazandırmak için büyük çaba verdiklerini ancak zaman zaman da sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Avcı, iş adamlarından, çeşitli kurum ve kuruluşlardan sponsor desteği beklediklerini belirtti.

Zor şartlarda çalıştıklarına dikkati çeken Avcı, sponsor desteğiyle çok daha büyük başarılara imza atacaklarını ifade etti.

Şampiyonada 60 kilogramda podyuma çıkan ve farklı kategorilerde bir Avrupa, iki de dünya üçüncülüğü elde eden görme engelli sporcu Murat Yıldırım da 11 yıldır Türkiye şampiyonalarında sayısız madalya kazandığını, bu kez de dünya ve Avrupa dereceleri elde etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yeterli sponsor desteği olmadığından yakınan Yıldırım, destekle başarılarının artacağına inandığını dile getirdi.

Şampiyonada 110 kilogramda podyuma çıkan, Avrupa ikinciliği ve dünya üçüncülüğü elde eden Dursun Hayran ise iyi bir çalışmayla dereceler elde ettiklerini belirtti.

Sivas Engelliler Spor Kulübü sporcularından Cenk Yanık'ın ise şampiyonada farklı kategorilerde Avrupa birinciliği, dünya ikinciliği ve üçüncülüğü elde ederek 3 madalya kazandığı, Antalya'da bulunduğu için toplantıya katılamadığı belirtildi. 

 

Yerel Haberleri

Su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur toprağa verildi
İŞKUR Müdürü Sarıçam iş birliği ziyaretlerini sürdürüyor
Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 163. günde sürüyor
Polis memuru Arslan, törenle son yolculuğuna uğurlandı
Sayıştay Başkanı Metin Yener Kars’ta
Eyyübiye Belediyesi mali durumunu kamuoyu ile paylaştı
Seyyid Tâhâ-i Hakkâri ve Seyyid Abdullah-ı Şemdini Hazretlerinin kabri yenileniyor
Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek
Antalya’nın kadın muhtarları bir araya gelip hem öğrendiler hem eğlendiler
İl Koordinasyon Kurulu toplandı