Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Lajcak Türkiye’ye geliyor

Dışişleri Bakanlığı, AB dönem başkanı sıfatıyla Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak ve beraberindeki heyetin 25 Ağustos...

Dışişleri Bakanlığı, AB dönem başkanı sıfatıyla Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak ve beraberindeki heyetin 25 Ağustos 2016 tarihinde Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "AB dönem başkanı sıfatıyla Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak ve beraberindeki heyet 25 Ağustos 2016 tarihinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirecektir. Bakan Lajcak, darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM binasını ziyaret edecektir. Konuk Bakanın Sayın TBMM Başkanımız İsmail Kahraman tarafından kabul edilmesi öngörülmektedir. Misafir bakanın Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından da kabul edilmesi, Sayın Bakanımız ve Sayın Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecimiz Ömer Çelik ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanmaktadır" denildi.

Söz konusu görüşmelerde 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanan gelişmelerin yanı sıra, Türkiye-AB ilişkileri, müzakere süreci ve göç krizi ile bölgesel ve uluslararası konulardaki güncel gelişmelerin ele alınmasının öngörüldüğü bildirildi.

Siyaset Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ürdün’de
Çorum İl Koordinasyon Kurulu Vali Dağlı başkanlığında yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(1 Mayıs) 55 ilimizdeki 103 etkinliğe izin verilmiştir. Müsaade edilenler dışında bir alanda miting düzenleme ısrarının iyi niyetli olmadığı açıktır."
Antalya’da CHP’li belediye, önceki CHP’li yönetimin borçlarını belediye binasına astı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar, Taksim tartışmalarıyla 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor."
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten DEM Parti’ye eleştiri: "Kimse meşru siyaset alanında aldığı yetkiyi gayrimeşru birtakım girişimler için kullanamaz”
Milletvekili Fatih Dönmez’den Sarıcakaya ve Mihalgazi’ye ziyaret
Eski Başkan Yılmaz’dan borç iddialarına yanıt
Erbaa’da spor atağı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: “Türkiye’ye güç veren kadınlara sosyal ekonomik ve siyasal alanda destek olmayı sürdürüyoruz”