Soğan tarlada 30 kuruş, markette 2 buçuk lira

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde soğan üreticileri, komisyoncuların kendilerinden 30 kuruşa aldıkları soğanın marketlerde vatandaşlara 2 buçuk liraya...

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde soğan üreticileri, komisyoncuların kendilerinden 30 kuruşa aldıkları soğanın marketlerde vatandaşlara 2 buçuk liraya satıldığını söyledi.

Çınar ilçesine bağlı Ağaçsever köyünde çiftçilik yapan Hasan Özdemir, soğan üretimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dönüm başına bin 500 liraya yakın masraf ettiklerini kaydeden Özdemir, komisyoncuların soğanın kilosunu kendilerinden 30 kuruşa aldığını, marketlerde ise fiyatın 2 buçuk liraya kadar çıktığını söyledi. Özdemir, "Aracıların yapmış olduğu bir ağız birliği var. Soğanın kilogramını 30 kuruştan alıyorlar. Stokçular devreye girmiş durumda, birkaç ay sonra karaborsadan soğanı piyasaya sürecekler. Bu süreçte 6 lirayı geçecek soğanın kilogramı. Biz soğanı toplarsak da bu fiyata satsak yine zarar edeceğiz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Soğan tarlada 30 kuruş, markette 2 buçuk lira

Soğan tarlada 30 kuruş, markette 2 buçuk lira

Ekonomi Haberleri

Hedef döngüsel ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Türkiye’ye dış kaynak gelmediği iddialarına cevap:
Türkiye oynayarak büyüyecek
Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da
Sınır ötesi e-ticarette hedef "bir numara" olmak
ORKÖY kredileri çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor
Gıda ihracatının lideri hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü. ihracatın yıldızlarını ödüllendirildi
Ayvalık turizm sezonuna hazırlanıyor
Havalar ısındı pazarda fiyatlar düştü
KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı Dönmez: "Gazze’de kalıcı ateşkese varılması için İsrail ve destekçileri üzerinde baskı oluşturmak zorundayız”