Soma'daki maden faciası

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'de işlerine son verilen ve oturma eylemi başlatan bir grup işçi, maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi için olayın 301. gününde lokma döktürdü

MANİSA (AA) - Soma Kömür İşletmeleri AŞ'de işlerine son verilen ve oturma eylemi yapan bir grup işçi, maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi için olayın 301. gününde lokma döktürdü.

Soma Kömürleri AŞ'den yasal alacakları ödenmeden işten çıkarıldıklarını iddia eden işçilerin Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğü önünde başlattığı oturma eylemi 6. gününde sürüyor.

Tazminat hakları ödeninceye değin eylemlerini sürdüreceklerini belirten işçilerden Arif Şengül, bugünün, Soma maden faciasının 301. günü olunduğunu hatırlatarak, olayda hayatını kaybeden 301 arkadaşlarının hayrına lokma döktürdüklerini dile getirdi.

Şengül, "301 arkadaşımızı kaybedeli 301 gün oldu. Ölen işçilerimiz için lokma hayrı yapıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz" dedi.

Şengül, eylemlerine diğer maden çalışanlarının destek vermesinin engellendiğini iddia etti.

İşçilerden Sami Yavuz ise yaklaşık 3,5 ay önce işten çıkarıldıklarını, haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Güncel Haberleri

Kontrolden çıkan araç refüje çarparak takla attı: 1 yaralı
Okul çevresinde açık alkol satışına: 2 gözaltı
Malatya SYDV ile 750 bin depremzedeye yardım ulaştı
Başkan Akçin, Yerinde Dönüşüm’de verilen tutarın arttırılmasını istedi
Rögara düşen köpek kurtarıldı
Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor
İş merkezinde hırsızlık yapan şahıs yakalandı
Baro Başkanı Demez, depremzede avukatların taleplerini iletti
Başkan Sadıkoğlu: “Rezerv Alan uygulaması belirsizliği artırıyor”
Depremzede baba oğulun konteynerde ekmek mücadelesi