Soruşturma ve savunma süreci işletilmeli

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı, 15 Temmuz günü yaşanan ve Türk tarihine kara bir leke olarak geçen darbe girişiminin ardından kamu kurum...

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı, 15 Temmuz günü yaşanan ve Türk tarihine kara bir leke olarak geçen darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında yoğun şekilde görevden almaların görüldüğünü belirterek, soruşturma ve savunma sürecinin işletilmesi gerektiğini belirtti.

Kamuda ihanet odaklarına göbek bağı ile bağlı olanlar ortada dururken, vatansever insanların 15 Temmuz'dan önce eleştiri kapsamındaki sosyal medya paylaşımlarını dedektif gibi arayanların, ihbar edenlerin, oluşan birlik ve beraberlik havasına bilerek ya da bilmeyerek zarar verdiğini kaydeden Urfalı, "Bunu yapanlar ya ihanet örgütlerinin ortalığı karıştırmak isteyen taraftarları, ya da bir şey yaptığını zanneden yandaş takımıdır. Objektif delillerle bir suça bulaşmış insanların açığa alınmasını doğru bulmaktayız. Ancak peşin bir yargıyla ve duyumlara dayalı olarak çalışanların açığa alınması kabul edilemez. Hiç bir suça bulaşmamış bir insanı işsiz bırakmak, onun eşini, çocuklarını, ailesini top yekun cezalandırmaktır ki, hukuki, vicdani ve insani değildir" dedi.

Soruşturma ve savunma sürecinin işletilmesini isteyen Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı, şunları söyledi:

"Bütün kamu kurumlarında başlatılmış olan ve sonuçları henüz kestirilemeyen bu görevden alma uygulamaları, kamu görevlileri arasında büyük bir tedirginliğe ve korkuya yol açmaktadır. Bu noktada gerçekleştirilen uygulamaların demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi ve mesnetsiz iddialara, asılsız bilgi ve belgelere dayalı olarak görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirilmemesi çalışma barışının korunması, milli birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi adına son derece önemlidir. Kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanan bu sürecin, asılsız ihbar ve dedikodulara dayalı görevden alma boyutuna ulaşarak kamu görevlileri üzerinde bir baskı unsuru oluşturmaması, kamuda çalışma barışının bozularak bir muhaberat devleti anlayışına geçilmemesi, gerçekleştirilecek kovuşturmaların hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde yürütülmesi ve kamu hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi gerekmektedir. Soruşturma mutlaka yapılmalı, savunma alınmalı ve suçluluğuna inanılıyor ve somut olarak ispat ediliyorsa memuriyetten çıkarma cezası verilmelidir ki, vicdanlar rahat olsun. Bunlar yapılmazsa, meslekten çıkarma cezalarının AİHM'den geri dönmesi kuvvetle muhtemeldir. Yapılanları, yaşadıklarımızı ne vicdanımız ne de mantığımız kabul etmeyebilir. Tüm bunlara rağmen biz aklıselimi kaybetmeden doğruları işaret etmek zorundayız. Bu olağanüstü şartları aklıselimle aşmak, düzeltmeye çalışmak için gayret göstermek de bizim işimiz olarak görülmelidir. Demokrasimize, birlik ve beraberliğimize sahip çıktık. Artık huzur istiyoruz, artık ayrımcılığın tam anlamıyla yok edilmesini istiyoruz. Kucaklaşmanın, birliğin tam zamanıdır. Hukukun, adaletin her alanda hakim olmasını istiyoruz. Biz üzerimize düşeni her zaman yaptık yine yaparız, herkesten de aynı sorumluluğu bekliyoruz."

Yerel Haberleri

51 kişiye mezar olan apartmanın davasında verilen karar, yakınlarının acısını ikiye katladı
Mustafa Açıkalın Ortaokulu Türkiye şampiyonasında
Vefatının 41. yılında panelle anılacak
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Emeklilik Töreni gerçekleştirildi
Kentsel hareketlilik sürecinde yapılan çalışmalar anlatıldı
Vali Varol, mahalle muhtarlarından mahallelerin taleplerini dinledi
Çermik’te semercilik mesleği teknolojiye yeniliyor
Fethiye’de deniz altında afişli evlilik teklifi
Başkan Zeyrek, Özmen Ailesinin mutluluğuna ortak oldu
Gazzeli şehitler için su kuyusu açtırdılar