Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonası

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonasında Mardinli Abdülaziz Danış, 10 bin metrede Türkiye birincisi oldu

MARDİN (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonasında Mardinli Abdülaziz Danış, 10 bin metrede Türkiye birincisi oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, yaptığı açıklamada, Mardinli sporcuların Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapılan Türkiye Yürüyüş Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinde çok önemli dereceler elde ettiklerini söyledi.

Yeni Türkiye rekorlarının kırıldığı ve en fazla sporcu katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası unvanını elde eden şampiyonada yıldız erkeklerde Mardinli sporcu Abdülaziz Danış'ında 10 bin metrede Türkiye birincisi olarak Türkiye Atletizm Milli Takımı'na alındığını kaydeden Kuzu, "Sporcumuz Türkiye’ de yapılacak olan balkan yürüyüş şampiyonasında İlimizi temsil edecek. 16 yaş erkeklerde ise sporcularımız, Azat Ertaş Türkiye üçüncüsü, Umut Temel Türkiye dördüncüsü ve Alican Kerelti Türkiye beşincisi olmuştur" şeklinde konuştu.

Türkiye Şampiyonasındaki başrılardan gururlandırklarını belirten Kuzu, "İlimizde spor adına yapılan büyük çalışmaların göstergesidir. Balkan yürüyüş şampiyonasında sporcumuz Abdul Aziz Danış'a başarılar diliyorum" dedi.

Yerel Haberleri

DBB Başkanları birimleri denetledi
Bursa Uludağ Üniversitesinin acı günü
Çocuklarını kanallardan uzak tutun
Kafasına poşet takılan leyleğin yardımına ekipler yetişti
Selçuk Üniversitesinde ‘Özgürlük için Kampüsteyiz’ nöbeti başladı
Tokat’ta minik Hatice’nin büyük iyiliği: Gazze’deki çocuklar için ödülünü bağışladı
ASÜ öğrencileri Gazze nöbetine başladı
Atatürk Üniversitesi’nde bilimsel teşvik töreni
BŞEÜ’den sesler Filistin ve Doğu Türkistan için yükseldi
Gazipaşa’da kızartma yağları denetlendi