SUBÜ’lü öğrencinin ‘Mono Ayak’ tasarımına ödül

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) İmalat Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Tuncay Çalışkan, bir firma tarafından düzenlenen 'Uçak...

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) İmalat Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Tuncay Çalışkan, bir firma tarafından düzenlenen "Uçak Koltuk ve Parçaları Tasarım ve Mühendislik Yarışması'nda mansiyon ödülü kazandı.

SUBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İmalat Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Tuncay Çalışkan, bir firma tarafından düzenlenen "Uçak Koltuk ve Parçaları Tasarım ve Mühendislik Yarışması'nda hazırladığı "Mono Ayak" tasarımı ile mansiyon ödülü kazandı. Uzun yıllardır Ar-Ge tasarımları üzerine çalıştığını ve mevcut ayak tasarımından farklı olarak daha uygun maliyet ve kolay montaj hedeflenerek bir tasarım yaptığını kaydeden Çalışkan, "Bir sonraki yarışmada hedefim ilk 3'te yer almak. Üniversitemizin beceriye yönelik eğitim anlayışı lisansüstü düzeyde de etkisini gösteriyor. Çözüm odaklı çalışmalar yaparak iş dünyasının kronikleşmiş sorunları üzerinde çalışmak ve çıktılar ortaya koymak ayrıca bizler için de büyük kazanç sağlıyor. Ben üniversitemizin iş dünyası için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarıma tavsiyem ise düzenlenen bu tür yarışmalara katılarak kendi yeteneklerini ve seviyelerini görmeleri" dedi.

Eğitim Haberleri

SUBÜ geleneksel okçuluk koşusuna hazırlanıyor
İsrafa dikkat çekmek isteyen İtalyan ve Ürdünlü gençler artık malzemelerle hünerlerini sergiledi
Canik’te şenlik tadında etkinlik
Şirintepe’de 6’ncı kreşin temeli atılacak
Amasya Üniversitesi’ne bilgi güvenliği sertifikası
"YHT Gar Öğrenci Çalışma İstasyonu" hizmete açıldı
Kars’ta kitap okuyanlar ödüllendirildi
Bakan Tekin, Eğitim Fakültesi Dekanları İstişare Toplantısı’na katıldı
ESOGÜ 2023 Yılı Ödülleri sahiplerini buldu
Büyükşehir, öğrencilere Bandırma’da 106 bin 204 kez ücretsiz ulaşım sağladı