Şuhut’ta ’Toprak Dede’ fidan dikilerek anıldı

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde lise öğrencileri, 97 yaşında yaşamını kaybeden Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma...

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde lise öğrencileri, 97 yaşında yaşamını kaybeden Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Kurucusu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'yı fidan dikerek andı.

'Toprak Dede" olarak tanınan Hayrettin Karaca anısına Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde Şuhut Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde öğretmen ve öğrenciler fidan dikti. Etkinlikte Şuhut Orman İşletme Şefliğinden temin edilen fidanlar toprakla buluşturuldu. Fidan dikim etkinliğine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu, "TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca'nın vefatından dolayı tabii ülkemize çok şeyler kazandırmış, Türkiye'nin çölleşmesini önlemiş, ağaçlandırması ile birçok çalışmalar yapmış, dünyanın en büyük vakfını kurmuş bir kişiyi yad edebilmek amacıyla bugün Şuhut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine Hayrettin Karaca'nın anısına ağaçlarımızı diktik. Allah rahmet eylesin. Hayırlı olsun. Bayrağı devralan diğerlerini TEMA Vakfı ile Türkiye'nin çölleşmesini engelleyecek çalışmalarla devam edeceğine inanıyoruz. Bizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bunlara sonsuz katkı sağlıyoruz" dedi.

Şuhut’ta ’Toprak Dede’ fidan dikilerek anıldı

Şuhut’ta ’Toprak Dede’ fidan dikilerek anıldı

Yerel Haberleri

Van’da Filistin için meşaleli yürüyüş yapıldı
Esenlerli gençler “Filistin Özgürlük Dansı Gösterisi”nde bir araya geldi
Samsun’da 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası" yürüyüşü
Balıkesir’de yeni muhtarın hayrı 2 bin kişiyi buluşturdu
Vali Aksoy’dan ‘Kırım Tatar Sürgünü’ paylaşımı
Babaeski’de yağmur ve şükür duası yapıldı
Eskişehir Türk Ocağı 2024 Milli Kültür Bilgi yarışmasının final etapları düzenlendi
Vali gençlik yürüyüşüne katıldı
Kütahya İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı’nın misafiri minik İkra
Manisa’da pedallar 19 Mayıs için çevrildi