Süleymanpaşa Belediyesinin "Sahil Projesi"

Belediye Başkanı Eşkinat:

TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Sahil Projesi" çalışmaları kapsamında, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güzel Sanarlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü akademisyenleri ve son sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi sahil ek hizmet binasında gerçekleşen toplantıda, Süleymanpaşa'nın sahilini bir an önce modern bir sahile dönüştürmek istediklerini söyledi.

Bu noktada Namık Kemal Üniversitesi ile işbirliği yapmak bu şehirde yaşayan, bu sahilde dolaşan gençlerin bilgilerinden yararlanmak istediklerini belirten Eşkinat, şöyle devam etti:

"Daha önce mezun olan arkadaşlarınızın sergilenen projelerinin yanı sıra sizlerden de sahilimiz için yeni projeler üretmenizi bekliyorum. Sahil Projesi, belediye olarak gerçekleştirdiğimiz ilk büyük proje. Sahil projesinin ardından meydan projesini de hayata geçirmek istiyoruz. Aslında iki proje de eş zamanlı başlayacak ancak Meydan Projesi çok daha kapsamlı ve zor bir proje. Projedeki tek amacımız şehrin nefes almasını sağlamak. Tekirdağ Belediyesi zamanında bedestenin çevresinde yapılan yıkım ile başlayan hareketi tarihi yerlere dokunmayarak büyük bir alana yayma amacındayız. Proje hayata geçince Trakya’nın en büyük meydanı bizim olacak."

Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Korkut da son sınıf öğrencilerinin "Proje 3" dersi kapsamında çalışmalar yapacağını ve Süleymanpaşa halkının beğenisine sunacağını aktardı.

Belediyenin proje konusundaki işbirliği talebinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Korkut, şunları anlattı:

"Öğrencilerimizle detaylı olarak bilgi almak üzere bu toplantının gerçekleşmesini talep ettik. Geçtiğimiz dönem mezun olan öğrencilerimizin projelerinin yanı sıra bu yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü son sınıfta okuyan öğrencilerimize proje dersi kapsamında Süleymanpaşa sahilinin projelendirmesini verdik. 45 öğrencimizin yapacağı ortak çalışmalarla kısa sürede projelerimizi ortaya koyacağız."

Toplantıya NKÜ Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Elif Şişman, Araştırma Görevlileri Pınar Gültürk, Tuğba Üstün ve öğrenciler katıldı.

Güncel Haberleri

Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor
İş merkezinde hırsızlık yapan şahıs yakalandı
Baro Başkanı Demez, depremzede avukatların taleplerini iletti
Başkan Sadıkoğlu: “Rezerv Alan uygulaması belirsizliği artırıyor”
Depremzede baba oğulun konteynerde ekmek mücadelesi
Rögar borusuna düşen kirpiler kurtarıldı
Malatya Sabancı Kültür Sitesi yenileniyor
Üç aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı
Yeni Malatyaspor U19 Takımı ligde kaldı
AK Partili Ölmeztoprak: "Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek”