Suriyeli 5 bin yetime yardım eli uzandı

Reyhanlı Yetimler Derneği, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'a gelen ve burada barınan 5 bin yetime yardım elini uzattı

HATAY (AA) - Reyhanlı Yetimler Derneği, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ilçeye gelen 5 bin yetime yardım ulaştırdı. 

Derneğin Genel Koordinatörü Talat Cüneydeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 yıl önce kurulan derneklerinin Suriyeli yetim çocukların yanında olmak için çalıştığını söyledi. 

Onların ihtiyaçlarını karşılamak adına derneğin her türlü desteği yetim ve ailelerine verdiğini anlatan Cüneydeoğlu, "Görevli arkadaşlarımız dernek bünyesinde kayıtları alıyor. Tespitlerimiz doğrultusunda yardımlarımızı düzenli olarak ailelerin evlerine götürüyoruz. İçerisinde gıda, ısınma ve birçok yaşamsal malzemenin yer aldığı yardımlarımız bundan sonra da devam edecek. Bir yıl önce çalışmalarına başladığımız derneğimiz şimdiye kadar 5 bin yetime destek oldu" diye konuştu.

Dernekten düzenli olarak yardım aldıklarını belirten Suriyeli İlham Avat da Suriye'de eşini kaybettiğini ve 9 çocuğuyla bir başına kaldığını kaydetti. 

Çareyi Türkiye'ye sığınmakta bulduklarını dile getiren Avat, çocuklarına yardım elini uzatan Reyhanlı Yetimler Derneği'ne minnettar olduklarını ifade etti.

Güncel Haberleri

Üç aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı
Yeni Malatyaspor U19 Takımı ligde kaldı
AK Partili Ölmeztoprak: "Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek”
Yaralı şahin koruma altına alındı
Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı
Polis memuru arazi kavgasında ağabeyini öldürdü
Malatya’da hacı adaylarına kurs verildi
Başkan Bayram, Doğanşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı
Arslantepe Höyüğü’nde yeni dönem kazı çalışmaları başlıyor
Başkan Taşkın: “Doğalgazsız mahalle bırakmayacağız”