Suriyeli çocuklara aşı

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Sağlık Bakanlığı Aşı İle Önlenebilir Hastalıklar Daire Başkanlığının Suriyeli...

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Sağlık Bakanlığı Aşı İle Önlenebilir Hastalıklar Daire Başkanlığının Suriyeli Çocuklara yönelik bir aşı çalışması başlattığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Hastalıklara en hassas olan 0-59 ay arasındaki çocuklara "Geçici Koruma Altındaki Nüfusa" bağışıklama hizmetlerini kendi çocuklarımıza sunduğumuz aynı kalitede sunmak için azami çabayı sarf edilmektedir. Bahsi geçen gruplara, Suriye" den aşısız/eksik aşılı gelmeleri bir kısmının kayıtsız olması, ülkemiz içerisinde hareketli olmaları, yerleşim alanlarının ve adreslerinin sabit olmaması gibi nedenlerle, verilen rutin bağışıklama hizmetlerinde beklenen düzeye ulaşılamamıştır. Bu nedenle İlimizde 1-17 Kasım 2017 tarihleri arasında Geçici Koruma Altındaki 0-59 Ay Arasında ki Çocuklara Eksik Aşı Tamamlama ve Aşı Hızlandırma Çalışmaları kapsamında, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezleri tarafından 0-59 ay yaş grubu Suriyeli çocuklara 5'li Karma, KKK , Hepatit B ve Oral Polio aşıları uygulanacaktır"denildi.

Sağlık Haberleri

Estetikte yeni çılgınlık: Photoshoplu fotoğrafı gibi olmak istiyorlar
Hemşirelik Haftası etkinlikleri başladı
Medical Point Hastanesi’nde hemofili tedavisinde yeni bir adım
Bu hastalık sinsi ilerliyor, genellikle üçüncü evreye kadar belirti vermiyor
Dünya genelinde yılda 400 binden fazla hasta astım nedeniyle hayatını kaybediyor
Sağlık-Sen: “MHRS’deki yoğunluğu azaltmak için kademeli sevk zinciri kurulmalı”
’Doğru ilk yardım doğru ilk adım’ diyerek farkındalık çalışması yaptılar
Tavuk karasına kök hücreli çözüm
Güneşlenmek kalp krizi ve felç riskini azaltıyor
’Bebekleri kalın giydirmek tehlikeli olabilir’