Süt ve süt ürünleri üretimi

Ticari süt işletmelerince ocak ayında 714 bin 510 ton inek sütü toplandı

TEKİRDAĞ (AA) - Türkiye genelinde ocak ayında ticari süt işletmelerince 714 bin 510 ton inek sütü toplandığı bildirildi. 

Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) yapılan yazılı açıklamada, toplanan inek sütü miktarının ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 artış gösterdiği belirtildi.

Ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretiminin 125 bin 445 ton olarak gerçekleştiği ve bir önceki yılın aynı ayına göre 1,8 artış gösterdiği ifade edilen açıklamada, inek peyniri üretiminin 52 bin 128 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitlerinin de bin 189 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 230,5 artış gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, yoğurt üretiminin 85 bin 706 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,2 ayran üretimini de 42 bin 942 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 azaldığı, ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranının ortalama yüzde 3,5, protein oranının ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildiği kaydedildi. 

Yerel Haberleri

Hafız öğrenciler finalde yarıştı
Odunpazarı’nda mayıs ayı meclis toplantıları başladı
Özlü “Birlikte büyük projelere imza atacağız”
DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu
Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz”
Batman’da nefes borusuna simit kaçan öğrenci ‘Heimlich’ manevrası ile kurtarıldı
Gözler asırlık gelenek için gün sayıyor
Sinop’ta kayıp sulama boruları bulundu: Özel İdare kesmiş, komşu köy kaldırmış
Yalnız yaşayan kadının evinden 3 kamyon çöp çıktı
Aksaray’da çocukların merakla beklediği eğlence merkezi şekilleniyor