Tayland’a giden sigara tiryakilerine emniyetten uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, Tayland'a gidenlerin yanlarında en fazla 200 adet sigara götürebileceklerini duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, Tayland'a gidenlerin yanlarında en fazla 200 adet sigara götürebileceklerini duyurdu.

Hudut Kapıları Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tayland ülkesine giriş yapan yabancıların beraberlerinde getirebilecekleri toplamı 250 gramı aşmayacak şekilde sigara, puro, içmelik tütün ve 1 litre alkol ile sınırlandırılmıştır. Bir yolcunun üzerinden çıkan sigara kartonlarının beraberce seyahat eden bir kafilenin tamamına ait olduğu şeklindeki açıklamalar kabul edilmemekte olup, söz konusu limitin ihlali ve bir yolcunun üzerinde her ne suretle olursa olsun 200 adetten fazla sigara bulunması halinde cezai işlem uygulanacaktır" denildi.

Uygulamadan habersiz olarak Taylan'da giden turistler mağdur olurken, Türk turistler de yasaktan etkileniyor. Tayland'da kapalı alanlar dışında eğlence mekanlarında da sigara içilmesi yasak. Sigarayla mücadele kapsamında ülkeye giriş yapan turistlere ise sigara kotası uygulanıyor. Cezadan habersiz olarak Taylan'da giderken beraberinde birden fazla karton sigara götürenler Bangkok Havalimanı'nda büyük sıkıntı çekiyor.

Sağlık Haberleri

Türkiye’nin sağlık turizmine katlı sağlayacak yeni estetik kliniği Samsun’da açıldı
Prostat ve meme kanserinde umut ışığı
Adana’da bisiklet tutkunları ‘Sağlığın keyfini bisikletle sürelim’ sloganıyla pedalları çevirdi
Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler
Kazakistanlı 14 yaşındaki Nikita şifayı Pendik’te buldu
Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Saygılı: "2 bin 250 ünite kan toplandı"
Havaların ısınmasıyla tozun etkisini hissettirdiği enkaz kentte yaşayan vatandaşlara maske uyarısı
Astım hastası kadın uçak ambulansla Ankara’ya sevk edildi
Hastalar artık Adıyaman ve çevre illere gitmeyecek
Yüksekova’daki iki bölgede nöbetçi eczane bulundurulmasına karar verildi