TBMM Başkanı Kahraman’ın Che Guevara’yla ilgili sözlerine ilişkin açıklama

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Che Guevara'yla ilgili sözlerine ilişkin yapılan açıklamada, Kahraman'ın gençlere Küba sosyalist devriminde yer alan...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Che Guevara'yla ilgili sözlerine ilişkin yapılan açıklamada, Kahraman'ın gençlere Küba sosyalist devriminde yer alan bir şahsın değil tarihimizdeki binlerce kahraman ve önderin örnek alınabileceğini tavsiye ettiği kaydedildi.

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kahraman'ın 28 Ağustos tarihinde Rize'nin Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin 555. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinliklerine katıldığı hatırlatılarak, Kahraman'ın söz konusu toplantıda yapmış olduğu konuşmaya ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine açıklama yapılması zarureti hasıl olduğu ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sayın Kahraman tarafından gerçekleştirilen konuşmada, Küba sosyalist devriminde yer alan bir şahsın değil, kendi milli değerlerimizi özümsemiş, ülkemizin müreffeh ve barış dolu aydınlık geleceğinin teminatı olan gençlerimize, tarihimizdeki binlerce kahraman ve önderin rol model olarak örnek alınabileceği ve takip edilebileceği tavsiye edilmiştir."

Siyaset Haberleri

Dışişleri Bakanı Fidan, AB Yüksek Temsilcisi Borrell ile bir araya geldi
Dışişleri Bakanı Fidan, Filistin Başbakanı Mustafa ile telefonda görüştü
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: “Erbil Başkonsolosluğumuz devreye girmiş olup, gerekli destek ve yönlendirme sağlanmaktadır”
İYİ Parti’de liyakatsizlik istifası
YTP lideri Yılmaz: “AK Parti iktidarda, CHP belediyelerde yıpranır”
Dışişleri Bakanı Fidan, Norveç Dışişleri Bakanı Eide ile görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı es-Safedi ile görüştü
Beyaz Saray: "(İsrail) Endişelerimizi kendileriyle paylaşma fırsatı bulana kadar Refah’a girmeyecekleri konusunda bize güvence verdiler"
Hamas heyeti yarın Mısır’a gidiyor
Rusya’da Alexei Navalny’nin vakıfları ile işbirliği yapan gazeteciye gözaltı