Teknoloji ile çim ekimi

Karesi Belediyesi, son teknoloji sistem olan hydroseeding yöntemi ile çimlendirme çalışmaları yapıyor.

Karesi Belediyesi, son teknoloji sistem olan hydroseeding yöntemi ile çimlendirme çalışmaları yapıyor.

Karesi Belediyesi, püskürtme çim olarak bilinen hydroseeding yöntemiyle bu yılki çim ekimini gerçekleştirdi. Hem ekonomik hem de hızlı şekilde ekimlerin gerçekleştirildiği hydroseeding yöntemi, tohum, gübre, malç ve yapıştırıcı gibi malzemelerin su ile birlikte bir makine tankı içerisinde karıştırılması ile oluşan malzemenin hortumla ince bir tabaka olarak toprak yüzeyine püskürtülmesi yolu ile uygulanıyor.

Püskürtme çim olarak da bilinen ve diğer yöntemlere oranla daha başarılı olan hydroseeding püskürtme çim yöntemi ile çim ekilen toprak gübre içermediği için uzun süre kullanılıyor.

Karesi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Vehbi Yörük konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Karesi ilçesi sınırları içerisinde bulunan yeşil alanlarımızda yeni bir sistem uygulamaya başladık. Bu sistem Avrupa'da uygulanan hydroseeding yöntemi ile çim ekme sistemi. Biz parklarımızda çimlerimizi ekme ya da serpme yöntemi ile ekiyorduk. Fakat serpme yönteminde çim rüzgardan ve yağmur nedeniyle zayi oluyordu. Bu yeni sistem sayesinde hem maliyetlerimiz onda bir düşüyor, hem de iş gücünden fayda sağlıyoruz. Ayrıca yine bu sistem sayesinde çimler de zayi olmuyor ve toprağa yapışıyor" dedi.

Türkiye Haberleri

Hamas: “İsrail saldırıları sürdürmekte ısrar ederek anlaşmaya varılmasını engelliyor”
Berlin’de yaklaşık 2 bin kişiden Filistin’e destek yürüyüşü
Filistin asıllı cerrah Abu-Sitta’ya Fransa’ya giriş engeli
İstanbul’da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak
İrlanda’daki Trinity Üniversitesi’nde Filistin’e destek gösterisi
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “’Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı’ iddiaları doğru değildir"
Trafik ekipleri vatandaşları uyardı: ’Hayatla Yarışılmaz’
Başkan Ünlü hafta sonunu sahada geçirdi
Fethiye Babadağ’da teleferik tatbikatı
Sivas-İstanbul arası 7 saat kısaldı: YHT Sivas’a ilk seferini yaptı