Telekomünikasyon borçları tek sayfada

Haberleşme ve iletişim sektörüne ait borç ve alacaklar tek bir sayfadan kontrol edilebilecek. Bunun için e-devlet abonesi olmak gerekiyor.

Telekomünikasyon sektöründeki GSM, sabit telefon, internet, kablo TV, dijital TV platformu ve benzeri hizmetlere ait eski borçlar tek bir sayfadan görüntülenebilir hale geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK tarafından kabul edilen 'Borç ve Alacak Bilgilerinin Sorgulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar' yürürlüğe girdi.

Bu düzenlemede yer alan kişiye ait borçların görüntülenmesi sistemi de hayata geçirildi. Buna göre isteyen herkes e-devlet internet sitesi üzerinden her türlü iletişim ve telekomünikasyon borcunu tek sayfada görebilecek. Borç ve alacak bilgisi görüntülenecek şirketler arasında Turkcell, Avea, Vodafone, Turkcell Superonline, TTNET, Digiturk ve D-Smart gibi markalar bulunuyor.

Kullanıcıların yapması gereken tek şey e-devlet internet sitesine kişisel bilgileri ile girdikten sonra Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu işletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama sayfasına gitmeleri gerekiyor. Bu sayfada bütün işletmecilerin o kişiye ait abonelik durumları ve varsa borçları gösteriliyor.

Al Jazeera

Ekonomi Haberleri

Bizim Toptan, 2023 yılında mağaza sayısını artırarak büyümesini sürdürdü
Dünyanın en önemli savunma sanayi buluşmalarından IDEF, 2025 yılında düzenlenecek
Fethiye’nin kuzugöbeği Avrupa’nın dört bir yanında
KALDER’den GSO’ya Yeşil Dönüşüm Ödülü
Başkan Boyacı; “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun”
İstanbul’un enflasyonu Nisan ayında yıllık yüzde 78,81 oldu
Bir şehre yetecek elektriği kaçak tükettikleri ortaya çıktı
Bilecik’in ihracatı azaldı, ithalatı arttı
Başkan Bahar: "Kıdem tazminatı fonu kurulmalı"
Şaphane’de öğrencilere trafik eğitimi