TİGEM’de köklü değişiklik

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) Ayşe Ayşin Işıkgece atandı. Işıkgece'nin göreve başlamasıyla iki genel müdür yardımcısı görevden...

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) Ayşe Ayşin Işıkgece atandı. Işıkgece'nin göreve başlamasıyla iki genel müdür yardımcısı görevden alındı.

TİGEM'in eski Genel Müdürü İsmail Şanlı, geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınmıştı. Yerine Ayşe Ayşin Işıkgece atandı. Yeni Genel Müdür Işıkgece'nin göreve başlamasıyla TİGEM'de köklü değişiklikler yapıldı. Dün itibariyle TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Tekin ve Halil İbrahim Özbayat görevden alındılar. Üzeyir Tekin, İsmail Şanlı tarafından bu göreve geçtiğimiz Ocak ayında getirilirken, Halil İbrahim Özbayat ise 15 yıldır TİGEM'de üst düzey yöneticilik yapıyordu.

Eski Genel Müdür İsmail Şanlı döneminde "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında çiftçilere dağıtılmak üzere TİGEM tarafından tedarik edilen hayvanların alımıyla ilgili şaibe iddiaları gündeme gelmişti. Bu iddialar üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı, müfettiş görevlendirmişti. Görevden alınan iki genel müdür yardımcısının da bu dönemde görevde bulunan isimler olması dikkat çekti.

Türkiye Haberleri

Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı
Lapseki’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı
Çatalca Kaymakamlığından "bungalov ev" açıklaması
Hizan’da dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi
Yeniden görevine başlayan Saylak, gazetecileri ağırladı
Kakava ateşi ilk kez Tekirdağ’da yakıldı: Sokaklar doldu taştı
Yeni ’İyilik Gemisi’ Mersin’den Gazze’ye uğurlandı
Gürbulak’ta kilometrelerce uzunlukta tır kuyruğu
Aydın’da çocuk yaşta trafik bilincinin oluşturulmasına dikkat çekildi
Yağmurlu havalarda ıslanmak istemeyen depremzede Meriç’in sesini duyan sağlıkçı Havva’dan afetzede aileye sıcak yuva