Tiyatroyla uyuşturucunun zararlarını anlatıyorlar

Aydın'da emniyet müdürlüğünün oluşturduğu proje kapsamında bir araya gelen üniversite öğrencileri, tiyatro oyunu ile gençlere uyuşturucunun zararlarını anlatıyor

AYDIN (AA) - Aydın'da emniyet müdürlüğünün oluşturduğu proje kapsamında bir araya gelen üniversite öğrencileri, tiyatro oyunu ile gençlere uyuşturucunun zararlarını anlatıyor.

Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) farklı bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin, Aydın Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Yarınlarımız Aydın Olsun Projesi" kapsamında hazırladığı "Yarınlara Geç Kalmadan" isimli tiyatro oyunu, Kültür Müdürlüğü Hidayet Sayın Tiyatro Salonu'nda gösterime girdi.

Ailesinin ilgisizliği nedeniyle uyuşturucu bağımlısı haline gelen bir gencin hayat hikayesinin anlatıldığı tiyatro oyununda üniversite öğrencileri performanslarıyla beğeni topladı. 

- Okullarda bilgilendirme seferberliği

Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve velilerinin katıldığı programda konuşan Aydın Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, madde kullanımıyla mücadelede farkındalığı arttırmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 

Taşdan, 2014 yılında hayata geçirilen, "Yarınlarımız Aydın Olsun Projesi" kapsamında gençleri bilgilendirmek amacıyla tiyatro oyunu hazırlandığını, bunun ücretsiz olarak öğrencilere gösterime sunulduğunu dile getirdi. 

Tiyatro oyununun yanı sıra konferans programlarıyla uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğüne işaret eden Taşdan, "Proje kapsamında madde kullanımı ile mücadele büro amirliklerinde görevli personel tarafından 51 okulda bin 847 öğretmen, 6 bin 76 öğrenci, 730 veli ve bin 6 kurum personeli, esnaf ve sanatkarlardan 50 içkili mekan ve kafe sahibi, Türkiye Muay Thai Federasyonu'na bağlı 30 antrenöre bilgilendirme konferansı verildi. Merkez ve ilçelerde 64 okulda öğrencilere yönelik farkındalık faaliyetleri devam edecek olup 8 ilçedeki okul müdürü ve rehber öğretmenlere de bilgilendirme konferansları verilecektir" ifadelerini kullandı. 

Güncel Haberleri

Çok sevdiği eşinin ardından kitap çıkardı
Darendeli kız öğrenciler Türkiye Şampiyonası’nda finale kaldı
Kadın servis şoförü erkeklere taş çıkartıyor
Malatya’da yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkili oldu
İki ayrı kazada: 3 kişi yaralandı
Kontrolden çıkan araç istinat duvarına çarptı: 4 yaralı
Malatya tarımının sorunları konuşuldu
Geçit: “Çağdaş yaşam koşullarına sahip bir Yeşilyurt inşa edeceğiz”
Meteorolojiden Malatya için sağanak uyarısı
Malatya’da imar ve ihya çalışmaları sürüyor