Tokat'ta öğretmene soruşturma açılması

Sendika üyesi bir grup, 'başını örtmeyen kız öğrencilere' söylediği öne sürülen sözleri nedeniyle öğretmeni protesto etti

TOKAT (AA) - Tokat'ta sendika üyesi bir grup, "başını örtmeyen kız öğrencilere yönelik" sarf ettiği iddia edilen sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan öğretmeni protesto etti.

Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni L.Y.İ'ye tepki göstermek için okul önünde toplanan Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası Tokat Şubesi üyesi bir grup, "laik ve bilimsel eğitim için ayaktayız" pankartı açarak, "karanlığı parçala, geleceğe sahip çık", "laik, bilimsel, demokratik eğitim" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Tokat Şubesi Kadın Sekreteri Özgür Doğan, eğitim sisteminde yaşanan dönüşümlerin Tokat'ta yaşanan olaya zemin hazırladığını öne sürdü.

Doğan, "Eline, beline ve diline sahip ol' felsefesiyle yoğrulan bizler, dün Antalya'da bugün Tokat'ta yapılan tecavüz çağrılarına karşı herkesi mücadelemize davet ediyoruz. Gelin okullarımızı tacizi kutsayanlardan arındıralım" dedi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının, Tokat'ta Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni L.Y.İ. hakkında, "başını örtmeyen kız öğrencilere" söylediği öne sürülen sözleri nedeniyle soruşturma açarak, görev yerini değiştirdiği bildirilmişti.

Güncel Haberleri

Malatyalı İrem Su, Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek
Malatya’da yıkımlar ve inşa çalışmaları sürüyor
“Arapgir Peynirli Ekmek” tescillendi
6 ilde araçların şasi ve motor numaralarını değiştirerek satan zanlılara operasyon: 11 gözaltı
Sosyal medyada tanıştığı şahsa 360 bin TL’sini kaptırdı
Başkan geçit, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantılarına başladı
Ölmeztoprak’tan Topsöğüt ile Dilek’te inceleme
Battalgazi, yeni imar yoluyla değer kazanıyor
Malatya’da Asayiş olaylarında yüzde 50 gerileme
Battalgazi, yeni imar yoluyla değer kazanıyor