Trabzon’da Korona virüs pandemisinde sona doğru

Trabzon'da Korona virüs salgınında sona doğru gelinirken, devlet hastanelerinde biri yoğun bakımda olmak üzere 3 hastanın tedavisinin sürdüğü, üniversite...

Trabzon'da Korona virüs salgınında sona doğru gelinirken, devlet hastanelerinde biri yoğun bakımda olmak üzere 3 hastanın tedavisinin sürdüğü, üniversite ve özel hastanelerde ise Covid servislerinde yatan hasta olmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, pandemi sürecinin artık sonuna gelindiğini söyledi. Usta, "Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde biri yoğun bakımda olmak üzere 3 hastamız kaldı. Diğer hastanelerde Covid pozitif hasta bulunmuyor. İnşallah vatandaşlarımızın dikkati, bizlerin de özverili çalışmaları ile pandeminin sonunu görmüş olacağız" dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tekinbaş, üniversite hastanesi olarak Covid-19 nedeniyle hastanelerinde yatan bir hasta olmadığını söyledi. Uzun bir sürenin ardından artık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid illetinin bitme noktasına geldiğini kaydeden Tekinbaş, "Uzun bir süreç sonucunda çok şükür artık ülkemizde hastanelerde, dünyada Covid denilen bu illetten kurtuldu, rahatladık diyebiliriz. Şu anda Covid nedeniyle hastanemizde yatan hastamız yok. Yoğun bakımlarda Covid nedeniyle takiple tedavi ettiğimiz hasta yok. İnsanlarda ciddi bir rahatlama oldu, bu durum hastane personeline yansıdı, hem diğer insanlara, hastalarımıza ve hasta yakınlarımıza yansıdı. İnşallah bundan sonra bu ve buna benzer büyük illetlerle belalarla, sıkıntılarla milletimiz ve dünyamız boğuşmasın" dedi.

"Covid, bazı hastalarımızın akciğerlerinde yoğun olmak üzere kalıcı hasarlara neden oldu"

Hastalığın yansımalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Tekinbaş, Covid 19'un bazı hastaların akciğerlerinde yoğun olmak üzere kalıcı hasarlara neden olduğunu ifade ederek, "Bir süre insanlar evde kalmaya yeğledi, sonrasında hastanemize yoğun bir hasta arzı ile karşılaştık. Onu çevirmekte zorluklar çektik ama oda normal seviyelere artık zorla rutin seviyelere Covid önceki seviyelere gelmeye başladı bu durum. Tabii Covid sonrasında Covid geçiren bir kısım hastaların kronik olarak yaşadığı problemler ile de uğraşıyoruz. Covid sonrası izleme polikliniğimiz var. Çünkü Covid bazı hastalarımızda akciğerlerinde daha yoğun olmak üzere kalıcı hasarlara neden oldu. Bir kısım hastalarımız da tedavisi gerektiren uzun süreçli patolojilere neden oldu, şimdi onlarla mücadele ediyoruz. Dünden daha iyiyiz yarın daha iyi olmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Dünya genelinde yayılmaya devam eden maymun çiçeğinin Covid gibi olmadığını da ifade eden Tekinbaş, "Maymun çiçeği, Covid gibi değil. Bizim de takip ettiğimiz kadarıyla bilimsel olarak okuduğumuz kadarıyla Covid gibi çok öldürücü bir hastalık değil. Elbetteki yayılmaması için gerekli önlemler alınıyor ama Covid'in vermiş olduğu hasarı, maymun çiçeği hastalığı yayılsa dahi vermeyecek, o anlaşılıyor" şeklinde konuştu.

Sağlık Haberleri

Prostat ve meme kanserinde umut ışığı
Adana’da bisiklet tutkunları ‘Sağlığın keyfini bisikletle sürelim’ sloganıyla pedalları çevirdi
Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler
Kazakistanlı 14 yaşındaki Nikita şifayı Pendik’te buldu
Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Saygılı: "2 bin 250 ünite kan toplandı"
Havaların ısınmasıyla tozun etkisini hissettirdiği enkaz kentte yaşayan vatandaşlara maske uyarısı
Astım hastası kadın uçak ambulansla Ankara’ya sevk edildi
Hastalar artık Adıyaman ve çevre illere gitmeyecek
Yüksekova’daki iki bölgede nöbetçi eczane bulundurulmasına karar verildi
Kütahya Evliya Çelebi Hastanesinde Dünya El Hijyeni Günü bilgilendirme standı