Trafikte 'mini kamera' uygulaması başladı

Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli 40 ekibe ses ve görüntü kaydı yapan yaka kameraları dağıtıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Kurulu yönünden uygulamaya konulan ''Trafikte Şeffaflık ve Güven Projesi'' kapsamında, seyrüsefer denetimlerinde görevli personele ses ve görüntü kaydı yapan yaka kameraları dağıtıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerinde denetimlerin daha şeffaf ve tertipli bir biçimde yapılmasının sağlanması amacıyla başlatılan uygulamada, ilk şekilde Adana'da görevli 40 ekibe yaka kamerası takıldı.

Proje kapsamında, gelişen teknolojiye bağlı şekilde seyrüsefer kontrol ve uygulamaları esnasında seyrüsefer polisi ile yurttaş içinde yaşanmakta bulunan sorunların, iddiaların ve şikayetlerin engellenmesi, etken bir denetleme ortamı oluşturulması amaçlanıyor.

''Özel yaşamın gizliliği'' kuralına en fazla ölçüde riayet edilerek yapılacak uygulamada, her çeşitli hava koşullarında gece ve gündüz kullanılabilen yaka kameraları ile 12 mega piksel HD görüntü kalitesinde 8 saat aralıksız görüntü alınabilecek.

Trafik ekipleri sürücülerle görüşmeye başlarken ''Yapacağımız bütün işlemler kamerayla kayıt altına alınacaktır'' uyarısında bulunacak. 

Alınan görüntüler Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü arşivinde 30 gün saklanacak, itiraza yahut soruşturmaya konu olabildiği değerlendirilenler ise 6 ay saklanacak.

Yürütülen adli ve idari soruşturmalarda istek eden birimlere görüntüler gönderilerek kanıt şekilde kullanılması sağlanacak.

Güncel Haberleri

Malatya’da fener alayı yürüyüşü
Metruk evde yangın çıktı, art arda patlamalar yaşandı
Yeşilyurt’ta 19 Mayıs kutlamaları
Malatya’da 19 Mayıs coşkusu
Malatya’da şimşekler geceyi aydınlattı
102 yaşındaki Zeliha teyzeye yaş günü kutlaması
2 motosiklet çarpıştı, 2 yaralı
Malatya Turgut Özal Üniversitesi 6 Yaşında
Arapgir’de çekilen ’Mendebur’ filminin galası İstanbul’da olacak
Başkan Sadıkoğlu: "Kışla Caddesi esnafı ticaretine nerede devam edecek?"