TSE, Pardus GNU/Linux Göç Uzmanı Personel Belgelendirmesine başladı

Türk Standardları Enstitüsü tarafından Pardus GNU/Linux Göç Uzmanı Personel Belgelendirmesi (TSE K 492) kapsamında 14 Ekim tarihinde teorik yazılı sınav...

Türk Standardları Enstitüsü tarafından Pardus GNU/Linux Göç Uzmanı Personel Belgelendirmesi (TSE K 492) kapsamında 14 Ekim tarihinde teorik yazılı sınav yapılacak.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), TÜBİTAK tarafından geliştirilen KOBİ'lerin ve kamu kuruluşlarının kullanımı için hazırlanmış güvenli, performanslı ve kullanıcı dostu arayüzlü GNU/Linux dağıtımı olan milli işletim sistemi Pardus'un etkin kullanımı için TSE K 492 Pardus GNU/Linux Göç Uzmanı Personel Belgelendirmesi dokümanı hazırlayarak yayınlandı. Bu kapsamda, TSE Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı, 14 Ekim 2016 tarihinde Ankara'da, Pardus GNU/Linux Göç Uzmanı Personel Belgelendirmesi (TSE K 492) için teorik yazılı sınav yapacak. Sınav, Pardus Kullanıcı Yetkinlik Düzey-1 (PK-1), Pardus Kullanıcı Yetkinlik Düzey-2 (PK-2) ve Pardus Sistem Yöneticisi Düzey-1 (PSY-1) yetkinliklerinde olacak. Sınava başvurmak isteyenlerin en geç 13 Ekim 2016 saat 13.00'e kadar başvurularını TSE'ye yapmaları gerekiyor. Adaylar konuyla ilgili detaylı bilgiye kurumun internet sitesinden ulaşabilecek.

Türkiye Haberleri

Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa etti
Türkiye’de konser verecek olan Kızılordu Korosu’na protesto
Başkan Sengel: “Doğru yerdesiniz”
Kayseri’de Siyeri-i Nebi coşkusu
Didimli mübadil torunları 100’üncü yılında atalarını unutmadı
Ankara milletvekillerinden Başkent’in global markası Beypazarı Doğal Maden Suyu’na ziyaret
İBB Başkanı İmamoğlu, elektrikli yeni metrobüsün test sürüşüne katıldı
Hakkari’de yaralı yabani teke tedavi altına alındı
Türk Yıldızları’na İstanbul’da büyük ilgi
Dünya Veteriner Hekimlik Günü Kastamonu’da kutlandı