TÜBİTAK semineri gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından “TÜBİTAK-1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi ve Ön Değerlendirme” başlıklı seminer gerçekleştirildi.Cumhuriyet Konferans Salonunda ki programa; Araştırma Dekan...

Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından “TÜBİTAK-1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi ve Ön Değerlendirme” başlıklı seminer gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Konferans Salonunda ki programa; Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Araştırma Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Bulut, Doç. Dr. Aysun Aydın ve Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
TÜBİTAK-1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi başlıklı sunumunu gerçekleştiren Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan, öncelikle Araştırma Dekanlığı hakkında bilgi verdi. Hedeflerinin proje sayısını artırmak olduğunu dillendiren Arslan, proje yazma basamaklarına değindi.
Proje yazmada ilk basamağın “Proje Nedir?” sorusunun cevabını bilmek ve proje fikrinin özgün, inovasyon düzeyi ve yaygın etkisinin yüksek olması gerektiğini belirtti. İdeal bir proje hazırlama süresinin 3-6 ay olduğunu ifade eden Arslan, proje özeti hazırlarken proje içeriğinin önemi, amacı, hedefleri ve kapsamının açıkça anlaşılır olması gerektiğine dikkat çekti.
Projede hedef ile amacın karıştırıldığını vurgulayan Doç. Dr. Arslan, proje amacını “Projenin varmak istediği nihai noktadır” şeklinde tanımlayarak, hedefin özelliğinin ise ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi ve belli bir zamanda gerçekleştirilebilir olması gerektiğinin altını çizdi.
Proje için oluşturulan ekip ve ekipman ile birlikte bütçe dağılımından da bahseden Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan, proje başvurularının 18 Mart 2024 tarihine kadar devam ettiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.

Teknoloji Haberleri

Türkiye’nin inovasyon haritası Yıldız Techno GSYF ile yeniden çiziliyor: 1 milyar TL’lik dev fona start verildi
İzmir’de güneş enerjisiyle çalışan minyatür araçlara yoğun ilgi
AKYA torpidosu seri üretime geçti
İzmir’de TÜBİTAK Bilim Projelerinin tanıtım toplantısı düzenlendi
Sındırgı’da öğrencilerden ‘Bilim Fuarı’
Yaptığı yılan robotla depremde mahsur kalanlar kurtarılabilecek
Karya Farma HBX Ar-Ge’den Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’ne ziyaret
HAVELSAN’ın BARKAN’ı UNIROBOTICS TRAKON LITE ile donatıldı
Dalaman’da öğrenciler bilimsel merakını sergileme fırsatı buldu
Yeni Casper VIA M40 akıllı telefon satışa çıktı