Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: “Dört yıllık öğretmen 8 bin 584,56 lira maaş alıyor”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kamu çalışanlarının neredeyse tamamının yoksulluk sınırı altında bir ücretle çalıştığına dikkat...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kamu çalışanlarının neredeyse tamamının yoksulluk sınırı altında bir ücretle çalıştığına dikkat çekerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kamu çalışanlarının neredeyse tamamının yoksulluk sınırı altında bir ücretle çalıştığını belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, seyyanen zam, enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması, refah payı ve kamu çalışanlarının yüzde 15'lik vergi dilimine sabitlenmesinin elzem olduğunu bildirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Geylan, "2023 yılı için vergi, ceza ve harçlarda yeniden değerleme oranı yüzde 122,9 oldu. Türkiye Kamu-Sen'in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dayanarak yaptığı tespitlere göre Ekim 2022'de dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 18 bin 69 TL hesaplandı. Bu tablo, kamu çalışanlarının neredeyse tamamının yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkum bırakıldığına işaret etmektedir. Yaklaşık 4 yıllık öğretmenimizin maaşı 8 bin 584,56 lira. 1/4 dereceye gelmiş okul müdürümüzün maaşı 10 bin 796,58 lira. En az 20 yıllık hizmetli çalışanımızın maaşı 8 bin 310,40 lira. Bu durum kabul edilemez. 2023 bütçesinin TBMM Genel Kurulu'na geleceği bugünlerde hükümet ivedi tedbirleri gündemine almalıdır" dedi.

Eğitim Haberleri

Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi’nden sempozyum
Kastamonulu öğrenciler Makedonya ve Almanya’da staj yapacak
Köyceğizli hacı adayları seminerlerle hacca hazırlanıyor
‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’nın 10’uncusu Diyarbakır’da gerçekleşti
Anadolu Üniversitesi’nde kültür söyleşilerine Prof. Dr. Halil Berktay konuk oldu
ERÜ, THE 2024 Asya Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de
Tercanlı çiftçilere eğitim toplantısı
Uzmanından öğrencilere sınavlara dair tavsiyeler
BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu
Aliağa’nın tarihi ve doğası TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı’nda renklendi